tisdag 2 september 2008

Götheborg i Ystad

Vi har haft fint besök i staden. Götheborg har besökt Ystad. Det var en otidsenlig känsla att se henne komma längs kusten från Kåseberga mot hamnen. Götheborg är en nybyggd kopia av en gammal ostindiefarare som förliste utanför Göteborg 1745. Skeppet är resultatet av fantastiskt hamtverk. Tjocka ekstockar som blivit master. Snideriarbeten. Att se, känna och lukta på det tjärade tågvirket ger en underbar känsla. Och massor med människor tyckte likadant, för det var fullt med folk i hamnen hela helgen som ville se och gå ombord på Göthborg.

Nu är mina första sockar i Socken-Kreativ-Liste färdiga. Blattmustersocken. Riktiga sommarstrumpor och jag tycker de är fina till mina skor.
Jag har stickat i Regia silk på stickor 2,25 och det gick åt 55 g garn. Regia silk har blivit ett av mina favoritgarner och det är det andra sockparet jag stickar i det garnet. Jag har länge tänkt sticka ett par korta strumpor och det här mönstret gillade jag verkligen. Jättesöta.
Jag fick prova på ett sätt att sticka tåpartiet som jag inte gjort på väldigt länge. Det är en rund tå. Man påbörjat minskningarna för tårna tidigare än man brukar. Först är det ganska långt mellan minskningarna sedan blir det tätare och tätare. Kul att testa, men jag tror jag håller mej till min vanliga tåteknik i fortsättningen, jag tycker att det passar min for bättre.

6 kommentarer:

Stricker sa...

Jättefina strumpor! Thats all I can say in swedish, although I learned it many years :-). You have done so many beautiful knitted things.

Melly sa...

Wunderschön sind Deine Blattmustersocken geworden! Gute Arbeit!
Nur weiter so und ich hoffe, wir hören noch sehr viel von Dir in der Socken-Kreativ-Liste
Liebe Grüsse
Melly

LisbethW sa...

Jättefina sockor, hur får man tag i mönstret, jag kan nämligen ingen tyska!!

LisbethW sa...

Jättefina sockor, hur får man tag i mönstret? Jag har aldrig läst tyska nämligen...

LisbethW sa...

Vilka härliga strumpor, hur får man tag i mönstret?
Hälsn
Lisbeth

Garnhumlan sa...

Jag har stuvat om lite på sidan och råkat ställa in kommentatorsgranskning utan att veta om det, därför har jag inte hittat kommentarerna, därför har jag inte svarat… F'låt mej.
Jag är med i en yahoo-grupp, Socken-Kreativ-Liste, mönstret kommer därifrån. Men såvitt jag vet finns det bara på tyska.