tisdag 30 januari 2018

Målgång i januari-sock-stickningen.

Puh, jag hann! 
Jag har egen utmaning. Jag ska sticka ett par strumpor varje månad 2018. De ska stickas under månaden, och inte i efterhand. Det ska vara olika mönster. Jag hade en sådan utmaning även 2017, men den rann ut i sanden efter sex par. Så nu tar jag nya tag.


Januari-sockan är stickad från tån (Judy's magic cast on), med i-stickad, 'afterthought', häl. Ytmönstret 3 räta maskor, 1 avig, på fotens ovansida och runt på benet, övergår till slut i resår, 1 rät, 1 avig, och avslutas med 'Jeni's surprisingly stretchy bind off'. 
Jag har stickat på rundstickor 2,5 mm och med 56 maskor. 
Garnet är självrandande från OnLine, Supersocke 100, 1333 flower colour.

Det här är mitt favoritmönster just nu. Det finns inte nedskrivet, bara i mitt huvud. Jag tyckte inte om denna häl tidigare, men den är lätt att sticka och sitter bra på min fot.

Supersocke 100 är inte så vanligt i Sverige, men väl värt att prova. Det liknar Opal, är slitstarkt, innehåller 25% polyamid. Liksom Opal känns det lite strävt att sticka med, men mjuknar efter tvätt och användning.


Måste visa julklappen som min dotter gav mig. Hon har gjort den själv och jag tycker att den är så vacker. Dessutom håller den reda på min nystan.


Varför får bara hundar vara med här, undrar Silvi. Hon är tre år, Maine Coon. Lite försiktig kattfröken som gärna blir kliad bakom öronen och spinner högst av katterna.

5 kommentarer:

Cecilia N sa...

Supersnygg nystskål!
Och trevligt sockmönster.

Garnhumlan sa...

Tack för kommentar. Funderar på vilket sockmönster det ska bli nu!

Heidi sa...

Nystskålen är ju bara för fin!

vilken kul utmaning!

Det där med passform på sockor är ju roligt, för man tror ju inte att det kan vara så stor variation på hur fötter är konstruerade som det faktiskt är! Sockmönster finns det i överflöd på Ravelry (såklart), oberoende om du vill ha sockor med flätmönster, vridna maskor, flerfärgsstickning eller något helt annat. Det skall bli roligt att se vilket sockmönster du väljer härnäst:)

Leena sa...

Jättefin nystskål!
Lycka till med din utmaning. Jag borde också ha en sockutmaning. Jag behöver nya sockor men kommer mej inte för med att lägga upp några. Nästa år kanske jag tar efter dej. Om jag kommer ihåg det ;)

Garnhumlan sa...

Sockor är roligt och användbart! Du kan ju utmana dig med några stycken...