tisdag 25 april 2017

Rödkål så det står härliga till!Att färga garn med rödkål var verkligen en upplevelse.Det började med den mindre positiva lukten av kokt kål som bredde ut sig i hela mitt hem till något helt fantastiskt. 
Det visade sig att av ett enda kålhuvud kunde vi få minst tre olika färger. Genom att tilföra citron eller bakpulver fick vi vackra nyanser av grönt och rosa. Utan att förändra pH i färgbadet fick vi en sagolik blå nyans.När vi lät garnet ligga i alla de tre olika färgbaden fick vi en härva med mixade färger. Garnet är mjuk Blue faced Leicester och nylon, som passar perfekt till mjuka strumpor och andra hudnära plagg. Allt detta underbara kan ni se i vår butik Garnhumlan på Etsy.
3 kommentarer:

Kattis sa...

Åh vilket mysigt garn!

garnhumlan Paula sa...

Tack!Det är otroligt mjukt garn som passar till det mesta.När vi tittar runt på andra som färgar garner i flera färger kunde vi inte låta bli att testa att göra det med växtfärgning.

Ketutar sa...

Hej!
Nu när det har gått mer än ett år, skulle jag vilja veta hur garnet och färgerna står sig. Enligt min upplevelse blir färgerna fantastiska, men det är inte vattenfasta, solfasta eller tidsfasta - färgerna bleks av tiden och snabbt. Om ert garn fortfarande har dessa färger, skulle jag väldigt gärna veta vad ni använder som mordant och hur fäste ni färgerna?