lördag 26 november 2016

Handspunnet och handfärgat

Det blåser idag. Vinden har fullt spelrum här ute på åkrarna. Perfekt sitta-inne-och-sticka-väder! Det har blivit korta promenader med hundarna, och de har inte misstyckt. Tvärtom väntade de på mig vid dörren när vi varit ute i stallet och hämtat äpplen. Passade på att slänga några äpplen på marken till trastarna, som sitter och kurar i buskarna.

Vill gärna visa ett av mina senaste projekt. Jag har spunnit 200 g fiber, bluefaced Leicester ull blandat med silke.


Så här såg de färdiga härvorna ut. Härligt mjuka och med fin lyster. Spinnörden kanske vill veta att jag spunnit semiworsted och tvinnat 2-trådigt. Totalt 315 m.

Vad göra med detta garnet?Jag skulle gärna sticka en sjal som passar till min ullkappa. Men först ska garnet färgas. 
Jag och garnvännen Paula, har börjat färga både garn och ull. Ännu är det svårt att få fram exakt de kulörer vi önskar. 
Här ville jag fånga upp de ljusbruna och orange färgerna i ulltyget. Vi blev nöjda med resultatet. Färgat med syrafärger i gryta på spisen. Ljust vaniljfärg till guldiga toner, med lite stråk av olivgrönt.


Nu ska jag välja vilken sjal jag ska sticka. Jag har två favoriter i bakhuvudet, Canopy av Mandarine's och Campside av Alicia Plummer. De kräver dock mera garn, så jag får fundera ett varv till. Kanske har du som läsar ett förslag?

3 kommentarer:

Heidi sa...

Så svårt att välja! Men jag noterar att Canopy kräver mindre garn:)

Garnet ser väldigt fint ut, både före och efter färgning! Kul att läsa hur ni gjorde för att komma nära de rätta fägernerna. Men det heter ju att övning ger färdighet, så det är ju bara att kämpa på:)

Katrina sa...

Vilken fin färg på härvorna, helt ljuvliga! Jag har så stor respekt för de som spinner o färgar garn. Det är inget jag kan. Så kul att läsa om! Jag har inget bra mönstertips tyvärr.

Katrina sa...

Vilken fin färg på härvorna, helt ljuvliga! Jag har så stor respekt för de som spinner o färgar garn. Det är inget jag kan. Så kul att läsa om! Jag har inget bra mönstertips tyvärr.