lördag 5 november 2016

A trip to Leicester

Leicester är Storbritanniens tionde största stad. Den ligger ungefär mitt i England. För oss svenskar är den mest känd som staden som begravde Richard III för några år sedan, eller för att ha ett fotbollslag som vann Premier League senast. Det är även staden där min dotter bor, och det är därför jag återvänder dit. Den här gången tillsammans med goda vännen Paula.

Tåg till Kastrup går lätt om man bor i Skåne. Men sedan börjar äventyret, speciellt om man väljer ett lågprisflyg, som vi gjorde. Men eftersom detta inte är en reseguide hoppar vi över resten av resedetaljerna.

Ett av målen med resan var 'Den stora textilmässan' som gick av stapeln på Leicester race course under helgen. Ingen av oss har någon erfarenhet av stora ullmässor i utlandet, så för oss var det utmärkt att börja med den här, som namnet till trots är ganska liten. 


Tyvärr blev vi så upptagna av allt man kunde se och uppleva på mässan, att vi glömde att ta bilder, trots att vi tagit med en extra kamera för bara det här tillfället. Här finns ett klipp från förra årets mässa. Det här är en ganska liten mässa, med en klart lokal prägel. Många textila hantverk är representerade. På en eftermiddag hinner man runt till alla stånd. Det var gott om plats, människorna var vänliga och pratade gärna om sina hantverk.


Här är en bild på våra gemensamma inköp. En del av dessa kommer säkert att återkomma på bloggen.  Det mesta vi köpte var ull från Adelaide Walker. Några bedårande bitar tyg med Peter Rabbit och två nystan med sockgarn från West Yorkshire spinners, som jag önskat i flera år, följde också med till Sverige. 
Med oss hem tog vi också minnen från en trevlig resa, god mat, massor av inspiration och lust att åka på flera textila mässor och äventyr.                 


3 kommentarer:

Heidi sa...

När jag klickade på länkarna i din post, såg jag att ullen till sockgarnet kom från brittiska får, och att den andra sajten t o m uppgav vilken fårras ullen kom ifrån. När så mycket av det garn man köper saknar den typen av information, blir jag glad när jag ser företag som går motströms och anger den typen av information.

Kul att läsa om din resa, även om det var lite snopet att inte få se bilder från mässan:) Kanske det blir bilder nästa år istället:)

Garnhumlan sa...

Hej Heidi! Det finns så mycket att upptäcka när det gäller fårraser, både i Sverige och resten av världen. Olika rasers ull har vitt skilda egenskaper och därmed användningsområden. Jag hoppas kunna skriva mera om detta snart, här på bloggen.

Karin Petersen sa...

Så härligt att ni är nöjda med er resa!! Ska bli spännande att kanske få höra om äventyret på resan!