onsdag 2 mars 2016

Hej, hej

Så har tiden gått sedan sist. Nej, gått är inte rätt ord, tiden har rusat och jag har inte riktigt hängt med. Kvällarna blir inte så mörka och snödroppar och vintergäck har blommat i flera veckor. Nu behöver man inte dubbla ylletröjor på morgonens hundpromenad. 
Och så var det redan mars.

Mina ulleggings är färdiga och även om de inte är så aktuella just nu, kommer de säkert att användas nästa vinter. Jag har provat dem och konstaterat att de är varma, mycket varma. Jag kommer nog att sy fast en midjeresår för att vara säker på att de sitter där de ska och inte nere vid knäna.

Beskrivning
So cosy heter den här beskrivningen som fås gratis hos Garnstudio. Jag stickade efter min vanliga storlek, men jag hade med fördel kunnat sticka en mindre storlek på bredden. Jag provade efter hand som stickningen framskred, så jag har rättat mig mera efter det, än efter vad som stod i beskrivningen.Garn
Garnet är Drops Fabel från garnlagret. Jag är såå nöjd med att ha stickat ännu ett plagg utan att köpa mera garn. Färgerna hade nog blivit annorlunda om jag hade valt att köpa, men tanken är inte att de övre delarna ska synas under kjolen. 
Om Fabel tycker jag: Ett bra och prisvärt garn, speciellt nu när det är 25% rabatt. 

Stickor
Rundstickor och strumpstickor 2,5 mm

Som jag skrivit flera gånger förut här på bloggen, så gillar jag Jorid Linviks modeller. Och jag har stickat flera av dem. Roligt att sticka och ge bort eftersom man alltid kan finna någon vante som passar mottagarens intresse. När nu vantmönstren kom i en egen bok var jag tvungen att köpa. Boken är på norska, vilket inte bör vara ett problem för oss svenskar. Det finns modeller för olika stora händer, från de minsta till stora manshänder.


Mina första vantar från boken blev 'Lille rev'. Ett par småbarnsvantar stickade av restgarner. Orange sockgarn och vitt alpackagarn. Stickor 2,5. Jag har inte provat vantarna på något barn ännu, men tippar att de passar om man är så där 3 - 4 år.


Roliga att sticka var de i alla fall. Jag är säker på att det kommer att stickas mera från denna bok.

4 kommentarer:

Heidi sa...

Legginsen ser härligt färglada ut:)

Votteboken lär jag också köpa inom en snar framtid eftersom jag också gillar hennes mönster:)

Katrina sa...

Åh är du klar med dina leggings! Det blev jättebra och fint! Ett stort handarbete. Tummen upp!

Katrina sa...

Åh är du klar med dina leggings! Det blev jättebra och fint! Ett stort handarbete. Tummen upp!

Karin Petersen sa...

Den där votteboken blir man ju sugen på! Få se om man får pengar över någon gång......