lördag 19 mars 2016

Dagens färg är blå

I dag är det vår i luften. Grannens traktor brummar på andra sidan vägen, gödning sprids öven grödorna som väntar på att sätta fart och växa. Nu är fruktträden klippta och grenarna hopräfsade. Och jag har börjat rensa i rabatten. 


När jag rafsade lite bland fjorårslöven hittade jag de här försynta blåsipporna. Är det dags nu? tycks de fråga. De vågar inte riktigt slå ut för fullt. Och visst kan de ha fog för sin försiktighet. Det kan bli kallt igen.Krokusarna är kaxigare. De har bestämt sig. Tack så mycket, säger humledrottningarna som yrvaket tittar fram och letar efter pollen till sina kommande humlebarn.


Ännu en tröja i barnstorlek. Den här bloggen får nog döpas om till barnhumlan snart. Men det är ju så extra roligt att sticka smått, att jag inte kan motstå. Den här gången är det en tröja i aran-stil. Gullungens mamma önskade en sådan tröja till sin dotter. En sådan önskan vill jag gärna tillmötesgå.

Mönster: Jag valde Lucky Jack från Drops. Jag har stickat storlek två år och jag tycker den här modellen har lagom mycket flätor till en liten människa. Det går ju åt lite mera garn med flätor och det ska inte bli alltför tungt och bylsigt. 
Mycket har sagts och skrivits om Drops mönster. Jag tycker det är en fantastisk mönsterskatt som erbjudes gratis. Men jag kan hålla med om att mönstren kan vara lite röriga. Så även detta. Men tar man det sakta och är noggrann fungerar det bra.

Garn: Drops CottonMerino. Jag gillar det här garnet till barnkläder. Mjukt och trevligt.

Stickor:3,5 och 4 mm.

Nu stickar jag vidare på min Emelie som fått komma fram ur gömmorna. Bara sista ärmmudden kvar. Spänningen är olidlig – ska garnet räcka?

Fortsättning följer. 
Ha en bra helg!

1 kommentar:

Linda sa...

Vilken söt arantröja! Och barnloppan från tidigare inlägg är också fantastiskt söt. Jag håller med dig om att det är fantastiskt kul att sticka barnkläder!