onsdag 14 oktober 2015

Härlig, handspunnen höstsjal

Det har inte synts här på bloggen, men jag har övat mig på att spinna under det senaste året. Så roligt att komma in tidigt i garnskapandet och påverka hur det färdiga resultatet blir. Jag tycker också att det är oerhört avkopplande att spinna, jag blir lugn och stilla av att göra mitt eget garn.


 Här hänger en härva på tork i äppleträdet. Vackra höstfärger i silke, 30% och bluefaced leicester 70%. Fibern har jag köpt från Yummy Yarn. Det är en av de etsybutiker som erbjuder fiber från lite olika fårraser, vilket jag tycker är väldigt spännande.
      

Garnet är tvåtrådigt och lite ojämnt spunnet - men väldigt vackert.


Härvan väger ungefär 100 gram och mäter ungefär 345 m. Då räcker det en bra bit in på Multnomah, som är en sjal som man kan ladda ner gratis beskrivning till på Ravelry. Jag har spanat in den har sjalen eftersom den är så beskaffad att man kan sticka i stort sett den storlek man vill. Det är lätt att anpassa efter den mängd garn man har. Dessutom tycker jag att den enkla designen passar till ett så här oregelbundet färgat garn.


Mitt garn räckte nästan hela vägen till en färdig sjal. Bara sista varvet blev lite rumphugget, men vet man inte, så syns det inte. Sjalens kropp är rätstickad och bården är en vanlig feather-and-fanvariant. 


Jag stickade på stickor 4 mm. 


Så kan man bära sin Multnomah, (fast färgen blev lite blek på bilden).

4 kommentarer:

Katrina sa...

Oh vilken vacker sjal i fina färger! Vilket fint arbete att spinna själv.

Heidi sa...

Vilken känsla det måste vara att, hänga en sjal man har stickat från egenspunnet garn, om halsen. Det måste kännas helt fantastiskt:) och fin är den också!!

Rosenvante sa...

Visst är det härligt att spinna och att få göra saker av sitt alldeles egna garn. Jag tottspinner ju bara och då blir garnet så där ojämnt, vilket jag tycker är så fint, ger ju extra liv i garnet. Väldigt vackert garn, otroligt fin färg och du hittade verkligen det perfekta mönstret också.

Anonym sa...

Coolt att kunna spinna själv. Jättevacker sjal!
/ teresa