onsdag 29 april 2015

Två små koftor till

Bebisarna duggar tätt i min närhet just nu. Mitt lager av färdigstickade små bebisplagg har tagit slut, så nu behöver jag sticka fler. Som jag skrev i senaste inlägget, så gör det för all del ingenting alls, för det finns få saker som är så roliga att sticka som kläder till alldeles nya människor.

Jag jobbar ständigt med att minska mitt garnlager, och här har jag lyckats använda två riktiga långliggare.

Först ut är en kofta till kollegans nya bebis. Eftersom ingen ännu vet om det är en pojke eller flicka har jag gjort en kofta som passar i vilket fall som helst. Fast egentligen tycker jag inte att det spelar någon roll i vilken färg vi klär våra små.

Mönstret är en rätstickad klassiker i raglanmodell som jag gjort tidigare (se här). En riktigt bra modell som förtjänar att stickas och om igen. Mönstret heter Rilletröje.


Garnet var först avsett att bli en sjal, men jag tyckte att det blev lite väl sockersött. Det heter Mini Maiden och färgen är Apple Blossom. Perfekt till det här lilla plagget. Det gick åt 65 gram. Det räcker alltså till en mössa också om man skulle få lust.


Stickad på stickor 3 mm. Här är en bild som är rättvis mot färgerna och som visar den fina flätan på raglanökningen.


Den här koftan är till lilla barnbarnet. Här var det garnet som var utgångspunkten. Jag hade en härva garn som var mjuk och skön i en vacker färg. Vad gör man av en härva garn?


Jag gjorde en kort klänningskofta i storlek 1 år.
Jag tror att det var det här garnet, Amoretto från Thomas Kvist.
Koftan stickas uppifrån och ner. Först fick den långa ärmar och sedan stickade jag så långt garnet räckte på kroppen. 
Modellen kommer från Babystickning på stickor 3,5 – 4 mm, och jag stickade på 3,5 mm.

1 kommentar:

Maritas Maskor sa...

Gud vad mycket gulligt du har stickat! Jag håller med om att det är kul att sticka bebiskläder. Allt blir ju så sött i ministorlek :)