söndag 12 april 2015

Klänning till lilla S


Det är väldigt roligt att sticka bebiskläder. De blir så söta och det går så fort. Lilla barnbarnet växer fort, så inga kläder varar särskilt länge. Den här klänningen tycker jag är väldigt fin, dessutom kan man förlänga den så att den passar längre. Oket är stickat i ränder, tre aviga, tre räta varv. Det ger också lite extra elasticitet. Beskrivningen finns att ladda ner gratis här.


Den här gången valde jag garner från garnhyllan. Det rosa är Fabel och det bruna är Lorna's Laces Shepherd sock. Det gör att klänningen går att tvätta i maskin. Uppskattas av föräldrarna, vet jag.

Stickor: rundstickor 3 mm


Knapparna kommer från knapplådan och jag tror att de är sedan jag själv var liten. Precis som klädhängaren. Min mormor har virkat in en trähängare och gjort tre små blommor som dekoration. För mig betyder det mycket att de här sakerna har en historia. Plötsligt blir de väldigt värdefulla. De skapar en känsla av sammanhang och en hälsning över generationerna – från farmors mormor Paulina, född runt 1880 till lilla S, född 2014. Svindlande tanke.

2 kommentarer:

Karin Petersen sa...

Så söt klänningen blev! Och så roligt att ha kvar den fina galgen!
Karin

Rosenvante sa...

Vilken häftig berättelse.
Smart lösning för tillväxt och bra garnval, jag gör oftast så också när jag väljer garn till de små.