onsdag 8 april 2015

God vår! och färdiga sockor

Mina Monkey socks är färdiga. Med Fiskläppskyssarhäl och allt. Varför hälarna heter så har jag ingen aning om, men jag tycker mycket om dem. Bästa sockhälar någonsin som får sockorna att sitta som gjutna på foten. Så kan man ju kombinera med vilket sockmönster man vill. Här är mina Monkey socks som jag stickat i Lorna's Laces sockgarn Shepherd sock. Jag stickade på strumpstickor 2,25 mm.


Lite extra fina blev de här strumporna av att bli blockade på min nya sockblockare. Det är väl lite onödigt att blocka sockor kan man tycka, men ska de vara med på bloggen blir de mycket finare att visa upp. Eller om man ska ge bort. Jag borde fotograferat de här sockorna före och efter så hade man sett den stora skillnaden...


Så här ser min sockblockare ut. Gjord av en sådan hängare som man får på kemtvätten. Här finns en länk till hur man gör. Det var inte riktigt så lätt att få till det som man kan tro av bilderna. Men jag får väl se det här som ett slags prototyp.


EN annan praktisk sak är att den går att hänga upp när sockan torkar. I ett träd, eller kanske över ett element.

 Nu till ett vårtecken. 
Jag tycker inte det är särskilt roligt att laga mat, så det här kommer aldrig att bli någon matblogg. Men årets första nässelsoppa är värd att få vara med på bloggen. Just nu är 'nällorna' (som vi säger i Skåne) i hallonlandet alldeles lagom stora. Så man kan förena nytta med nöje och hämta nällorna till soppan samtidigt som man lukar i landet.


Gott blir det!


3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilket fint flätmönster. Förr stickade jag mycket flätor, borde nog ta upp det igen för det blir ju så fint.
Nässlor har jag inte ätit, här äter vi kajp, en sorts gräslök. Men det är ännu lite för tidigt för att plocka.

Anonym sa...

Vilken bra ide med galgen. Skall fixa en likadan. TACK.

garnhumlan Paula sa...

Superfina!Tusen tack!