onsdag 4 februari 2015

Vantar och mera handspunnet

Vintern har ju kommit, även till den södra kusten. Jag fryser om händerna när jag går ut med hundarna. När jag var särskilt kall och satt och tittade runt på bloggar hittade jag Martines flettevotter.


Det som tilltalade mig allra först var att vantarna är stickade i tvåtrådigt ullgarn som hålles dubbelt. Sådant garn har jag i stor mängd, och jag vill gärna minska lagret. Jag valde ett ullgarn från Klippan som funnits i lådorna många år. Det var riktigt rivigt och strävt att sticka med, men efter tvätt och några dagars användning är det inga problem. 
Det var en snabb stickning, det här. På strumpstickor nummer 6 mm.

Det är inte så ofta jag stickar flätor, så det var extra kul att göra det, den här gången. Fint blev det, tycker jag.

I det förra inlägget hade jag en mössa som jag stickat av ett handspunnet garn. Det garnet var spunnet från ull som var färgad innan den spanns. Här är en annan variant. 

Dottern är den som spunnit vit merinoull och sedan färgat den i efterhand.
Ullen kommer från World of Wool, och det finns mycket att välja på där. Efter spinning och färgning har hon sedan stickat mössa och kofta till lilla S.


Här är Garter Ear Flap Hat från Purl Bee. Gullig mössa med en smart konstruktion. Beskrivning på engelska.


Det blev en kofta också. Rilletröja ur Babystickning på stickor nummer 3. Klassiker till små människor, men med en liten fläta längs raglanökningen. Mjukare bebisplagg kan man inte hitta.3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Det är inte kyligt här, vi ligger runt nollan mest hela tiden men det blir så rått o fuktigt och vantar är viktigt och gärna tjocka gosiga. Fin färg och kul med fläta.
Så du har en dotter som handarbetar också, så kul. Min Claudia har fuskat lite, men jag tror inte hon blir nån stickare

yvonne sa...

Trevlig blogg, tittar in då och då.

Anonym sa...

Jättefina vantar! Tänk vad en fläta kan sätta prägel på ett plagg! Å så söt kofta med den lilla lilla flätan!
Miastickar