lördag 14 februari 2015

Dylans Beanie

Några dagar har vi haft det ganska milt här i söder. Talgoxarna sjunger och både vintergäck och snödroppar syns i rabatterna. Men än är det nog lite tidigt att räkna bort vintervädret helt.

Jag har stickat en del nytt. Här är en bra och skön mössa från Wooly Wormhead. Hon har designat en hel massa mössor för alla åldrar. Funderar du på en ny mössa ska du absolut titta in hos henne.


Jag valde att göra Dylan's Beanie, som är ett gratismönster på Ravelry. Dotterns pojkvän fyller år och jag letade efter något att sticka till honom. Han heter Dylan, så när jag såg denna mössan var valet lätt.

Beskrivningen är på engelska, men låt det inte vara ett hinder. Modellen är så enkel att man inte behöver kunna alla ord för att förstå hur man ska göra. Mössan stickas uppifrån och ner. Hela mössan är i 1x1 ribb.


Jag stickade på stickor 4 mm. Jag har investerat i en kort kabel, 50 cm, och korta stickspetsar till dem.  Nu går mösstickningen som en dans. Tidigare stickade jag mössor på strumpstickor, men då riskerade jag att tappa maskor och jag hade problem varje gång jag 'bytte' sticka.

Garnet var en ny och positiv bekantskap för mig; Malabrigo Rios. Garnet är uppkallat efter Uruguays fyra stora floder och varje flod representeras av en tråd i detta garn, som är fyrtrådigt. Garnet var perfekt till denna modell, trevligt att sticka med och har en vacker färg.

Nu ska mössan packas och skickas till Dylan i Edinburg. Here it comes, Happy Birthday!

Inga kommentarer: