måndag 24 november 2014

Hemma

Har haft några dagar när jag inte känt mig så rask. Antagligen är det väl några virus som härjar runt och gör så att benen värker och halsen kliar. När jag inte har så mycket energi är datorn ett bra sällskap. Vid sidan av hundarna, katten och stickningen, då.


Som du kanske har märkt så har det börjat dyka upp allt flera poddar som handlar om stickning. De flesta är på engelska, men det finns även en del på svenska. En del är till och med videopoddar. Jag finner det väldigt trevligt att lyssna och/eller titta när jag sitter och stickar. Några av de poddar jag återvänder till finns i marginalen till vänster på min blogg.

En podd som gett mig mycket inspiration är A homespun house. Det är en videoblogg med Molly, som bor i Tyskland men som är från USA och som poddar på engelska. Det handlar om både stickning och spinning och jag tycker att hon är så behaglig att lyssna till.

Här är ett projekt som Molly inspirerat till. 

Det är en filt som hon kallar Cosy memories blanket. Det här är en typ av restgarnsprojekt som funnits på ravelry i olika versioner de senaste åren. Jag har varit frestad att påbörja det flera gånger förut, men nu blev det till slut av. Jag stickar i garn av sockgarnsgrovlek och på stickor 2,5 mm. Det är roligt att göra något av restgarner och än så länge är det här ett väldigt beroendeskapande projekt, av typen: Bara en ruta till.


Så här långt har jag hunnit hittills. Jag tänker låta slumpen styra hur rutorna blir placerade och jag försöker att bara använda varje garn en gång. Jag får se hur långt restgarnerna och inspirationen räcker, men jag antar att det är ett projekt som kommer att räcka i många år......

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Hoppas du kryar på dig snart. Det verkar som det är sega långdragna virus som härjar nu. Jag är också förkyld fast det börjar bli lite bättre nu, här är vi ju oroliga för alla infektioner nu när Stempen är sjuk och nersatt så då känns det extra jobbigt att jag åkte dit.
Filten ser jättefin ut, ett kul projekt med restgarner.

Melody and M.E sa...

Hade ingen aning om att det finns stickpoddar!
Intressant och kul! Tack för tipset och hoppas att du kryar på dig snabbt!
kram M.E

Garnhumlan sa...

Fint att höra från dig! Jag hoppas att även du ska må lite bättre snart. Ta hand om dig och de dina! Kram

Karin Petersen sa...

Filten ser ju härlig - och rolig - ut. Rolig att göra alltså! Hoppas att du mår bättre och tack för strandpromenaden!