söndag 23 november 2014

Söndagslif

I går var det lite glipor i allt det grå. Solen kunde anas som en vit tallrik bakom grå molnslöjor. Då passade jag på att fotografera lite.

Så här långt har jag kommit på Riddari. Se'n tog garnet slut. Inte helt oväntat, jag har stickat både ärmar och kropp lite längre än mönstret anger. Men jag har redan beställt ett nytt nystan. Och nu återstår ju nästan bara det allra roligaste, nämligen oket.


Det här är verkligen extrarolig stickning. Jag njuter av garnet, som jag tycker är så vackert. Har försökt att visa på bilden. Jag föreställer mig hur det ska bli efter tvätt och lite användning – jättefint.Medan jag väntar på mitt nystan har jag stickat lite till lilla S. Två par skor efter det här mönstret. 


Det är ett mönster från Drops. Jag tycker dock att det var onödigt tillkrånglat. Man ska ta av garnet två gånger, men det går alldeles utmärkt att sticka allt i ett och slippa fästa trådar. Till slut får man en söm mitt under foten, vilket ju inte gör så mycket när man stickar till fötter som inte går ännu. Men det stör mig ändå och jag tänker att det ska gå att undvika det med. Jag filurar lite på det…


Garnet jag använt är Drops Karisma, från min låda som jag håller på att sticka slut på. Ett garn som passade bra för ändamålet. Det nedre paret är i dubbelt Malabrigo lace. Det fungerar väldigt bra till bebiskläder har jag upptäckt. Oöverträffat mjukt för att vara ull. Tar man det dubbelt blir det ungefär som ett vanligt babygarn i grovlek. 
Strumpstickor 3 mm.

Avslutar med lite bilder på några fyrbenta.
I morse när vi gick ut visade det sig att det satt fyra fasanhönor och tryckte i stenpartiet. Det upptäckte inte jag, men det gjorde Humle. Toppen tyckte han, äntligen lite action, och försvann genom rapsfältet. När han kom tillbaka var han allt annat än ren. Så det blev badkaret. Att bada går väl an, tycker Humle. Men att torka efteråt i varmluft är inte så kul.


Så här fin blir han efter bad och föning. Även om han själv ser lite missnöjd ut.


En som däremot gärna hoppar upp på trimbordet är fröken Saga Adlercreutz. Hon ligger gärna där och blir borstad. Gullekatt!3 kommentarer:

Heidi sa...

Mina cockerspaniels gillade inte heller att bada, utan tyckte att det var pest och pina:) Men bad och "skönhetsbehandling" har verkligen gjort Humle till en stilig hund:)

Fint det är med den lilla kanten längs med muddarna. Att garnet dessutom är aningen melerat gör det lite extra fint:)

Maritas Maskor sa...

Visst är lettlopi härligt att sticka i! Jag har precis avslutat min Riddari som jag älskar!
Så söta djur du har! Humle är ju ett sånt gulligt namn också :)

Karin Petersen sa...

Tröjan ser ut att bli jättefin!!! Och det blev ju Humle också!