tisdag 9 december 2014

Hälsningar från Stickegillet

Vi har träffats i flera års tid. Vi är en grupp stick- och virkintresserade som träffas en gång i månaden och handarbetar och pratar och fikar. Ungefär som på bilden nedanför...

Tack för det fina kortet som Anna Larsson gjort.

I går var det terminsavslutning och vi hade både kaffe och glögg och julklappsbyte. Temat för julklapparna var grytlappar. Här är en del av dem.


Extra roligt var det att vi även hade en stor låda med stickade bebiskläder som vi kunde skicka till Litauen. Tyvärr fick jag ingen bild på detta. I alla fall så har vi med förenade krafter åstadkommit koftor, mössor, sockor, filtar och västar till små människor som är i behov av dem. Materialet har vi antingen fått eller tagit från våra egna restgarnslager.


Här är en bild på min grytlapp till bytet. Och en kort beskrivning. Kanske kan det bli en julklapp!


Grytlapp med hjärtan
Lägg upp 96 m med rundstickor 3 mm och rött garn. Sticka runt i två varv. 
Sticka enligt diagram ovan, sex rader med hjärtan.
Avsluta med två varv rött och maska därefter av alla maskor.

Virka 2 varv med fasta maskor runt kanterna. På tredje varvet virkas picoter så här: *virka en fast maska, 3 luftmaskor, 1 fastmaska i den första av luftmaskorna, hoppa över en fast maska, 1 fast maska*. Upprepa runt hela grytlappen.
Till sist virkas hanken: Virka 20 luftmaskor, vänd och virka fasta maskor tillbaka. Tag av garnet och drag igenom tråden. Vik hanken dubbel och fäst noga.
Stryk grytlappen.2 kommentarer:

Heidi sa...

vilken söt grytlapp:)

Karin sa...

Gillar verkligen kycklingkortet :-)