fredag 21 september 2012

En mössa tillFör en tid sedan sökte Torirot teststickare för sin mössa Dreaming of Provence. Jag tyckte att det lät intressant och ville gärna försöka. Jag var i Provence flera gånger som tonåring för att titta på fåglar, och jag tycker det är fantastiskt fint där. Så det händer att jag drömmer om att återvända dit.Det här mönstret ger en möjlighet att vara lite kreativ själv. Man får flera alternativ till bårder och kan kombinera som man vill. Man kan dessutom välja form på mössan. Jag har valt att använda fyra bårder, vallmo, lavendel, solros och mandelblom. Jag är speciellt förtjust i solrosbården och skulle kunna tänka mig en hel mössa i det mönstret.Här finns också möjlighet att använda rester från tidigare projekt. Min mössa är gjord av olika restgarner.

Brunt, rött och grått  - Visjögarn

Blått - Shetlandgarn
Lila - Cascade heritage
Gult - Fl Artist Merino 2/6
Vitt - Tvåtrådigt ullgarn, Klippan
Grönt - Semilla fino

Enligt beskrivningen ska det vara Rauma finull, men den här blandningen fungerade bra och det blev fint efter tvätt också. Beskrivning finns på norska och engelska.

Trevlig Helg!

4 kommentarer:

torirot sa...

God helg til deg også! Takk for hyggelig innlegg om provencelua!

Karin sa...

Hej! Börjar förstå att Garnhumlan är väldigt duktig på att sticka :) ha en bra helg, Karin

Ulricha sa...

Men vad snygg! Superfin. Tänk att du gjort något så snyggt med restgarner!

Hoppas att ni får se lite av rovfågelsträcket. Det har varit jättelite rovfåglar här i år (ja, vad vi sett, men om vi jämför med tidigare år).

Ha en fin söndag!

ANNEPÅLANDET sa...

Flott lue!
Takk for kommentar inne hos meg, jeg er enig med deg: Det er interessant å se hvordan ullplagg holder i bruk. Nå som det har kommet så mange spennende nye garn, er det nyttig (og økonomisk) å se hva som er bra og hva som ikke er det. Jeg liker klær som varer lenge.
Ha en riktig fin uke!