söndag 16 september 2012

Fler svenska mönster


Jag fortsätter att utforska boken 'Sticka efter svenska mönster'. Nu har jag Färgglada vantar på stickorna. Förundras över hur det kan bli av bara enkla ränder. Den här vanten är kul att sticka, inget svårt, men det händer saker hela tiden. Det svåraste är att fästa alla trådar - ser mest ut som en ryamatta på avigan. Roligt att leta garner i förrådet och se hur det blir. Ville egentligen ha ullgarner, men en del är alpacka. 
OBS! OBS! OBS!

Åse ringde i morse och sa att hon inte fick till mössan som hon stickar efter beskrivningen till Sotarmössa. Och visst är det fel i mönstret upptäckte vi sedan. Men nu är det ändrat. Så om du har försökt sticka mössan, men inte lyckats beror det på mönstret och inte på dig. Känns lite pinsamt och jag ber om ursäkt. Tack till Åse som gjorde att jag såg och kunde rätta till!

För det fick jag lägga upp till en ny mössa för att kolla så att allt är OK. Verkar bra så här långt.

2 kommentarer:

Karin sa...

Hej! Mycket fint stickat på den här bloggen nu vill jag också sticka någonting, dina vantar är jättefina. Karin

Mia stickar sa...

Vilka fina mönster och härliga färger! Själv har jag slagit mig på ett modern garn som ändrar färg själv Men måste hålla med om att det är riktigt maffigt med de "gamla svenska mönstren"! Tack för tipset om att sticka efter mönster som finns på både svenska och engelska, den iden skulle jag aldrig ha kommit på själv!