onsdag 7 mars 2012

Tomathäl - nja...Jag vet inte om det är våren, men jag fick i alla fall lust att förändra lite på bloggen. Jag tycker det var roligt och känner mej nöjd med resultatet. Hoppas att du också ska trivas.


Jag skrev om mina försök med att sticka en ny häl för några inlägg sedan. Tänkte berätta hus det gick. Tyvärr har jag bara en riktigt dassig bild för att illustrera saken.

Det var väldigt enkelt att följa instruktionerna, beskrivningen var bra och det finns fina bilder. Själva resultatet blev också bra, ändå tröttnade jag. Skillnaden mot den vanliga, välbekanta hälen som jag stickar annars var inte så stor att jag orkar lära mej ett nytt sätt. Det tillför heller inga nya möjligheter när det gäller att få in ytmönster på sockan. Så min socka finns inte mer.
 Vore jag nybörjare, däremot, och ville lära mej en enkel metod att sticka häl, skulle den här absolut vara ett alternativ.
För att kompensera det lilla misslyckandet kommer här en vettig bild på ett par sockor stickade efter beskrivningen på raggsockor i förra inlägget, men med ett tunnare garn och tunnare stickor.
Mönster: Humlans raggsockor, men med 56 maskor på stickorna.
Storlek: 37-39.
Garn: Drops Fabel, färg 617, blå, brun, senap.
Stickor: Strumpstickor 2,5 mm.

1 kommentar:

Cecilia sa...

Fina, normala sockor! Det är något visst med klassiska modeller! Man vet hur man gör och man vet vad man får. Men jag tackar i alla fall för länken och ska strax klicka mig dit, nyfiken som jag är!