tisdag 13 mars 2012

Djupdykning i UFO-korgenJa, det är väl inte så att jag har en liten korg med några få oavslutade projekt. Snarare är det spridda projekt som dyker upp som gubben i lådan när jag letar efter något.
Och det känns riktigt upplyftande att göra färdigt något bortglömt projekt alternativt riva upp något hopplöst som ändå aldrig blir något av, och då få 'nytt' garn.

Det här var tidigare en ensam strumpa som blivit bortglömd när det visade sej att det var ganska stor färgskillnad mellan första och andra nystat. Då kändes det väl lite jobbigt, men nu har jag glömt bort eländet och ser bara en möjlighet att sticka de här strumporna i ett jättefint garn.

För du har väl sett att Knittys vårnummer kommit?Jag har börjat sticka Phloem med mitt 'opprännegarn'. Det är Lorna´s Laces Shepherd Sock i färgen  Old rose. Jag tänker att om jag stickar några varv med ena nystat och några med det andra så kommer nyansskillnaden inte att synas.Här är ett annat exempel som jag är glad för. För några år sedan stickade jag den här tröjan i Drops Alpaca. Mönstret tog jag ur boken Sticka romantiskt, modernt och kvinnligt.
Jag gillar modellen med omlott fram, men den blev alldeles för kort i livet för min smak. Jag köpte två nystan till av garnet och stickade till nertill. Nu har jag en varm och gosig tunika som jag använt mycket .Från min trädgård. 
När jag fyllde år i höstas ficka jag ett par nävar med blomsterlök av dottern och en lista över vilka arter som var med. Jag visste alltså inte vilken lök som var vilken. Jag petade ner alla i en kruka, för att ha full koll på dem. Nu blommar den första, det måste vara Iris reticulata, våriris. Kul detektivprojekt! Nu väntar jag ivrigt på nästa blomma.

2 kommentarer:

Tina sa...

Så fina sockar du ska sticka!
Opprännegarn var ett nytt ord för mig, skånska?
Koftan passar dig precis!

Mia stickar sa...

Så smart att sticka på så det blev en tunika, ser fin ut! Jag brukar tycka att det känns skönt sen jag bestämt att ett UFO ska rivas upp, då behöver det inte ge mig dåligt samvete! Å vad jag längtar efter vårblommorna, men de är långt borta än!