söndag 5 juni 2011

Fritt etter Fana


Jag hade bestämt mej för att nu skulle jag minsann bruka allvar med min blogg. Och hur gick det med det? Jo, då börjar datorns strömförsörjning att krångla. Jag hade nästan gett upp, skulle bara försöka ladda den en sista gång. Och ser man på, det gick ju bra.


Nu när jag har rivit upp Amelia, så fick jag ju så klart börja på en ny kofta. Jag tycker att den roligaste sticktekniken nog är att sticka med två färger. Och jag har spanat på den här länge. Så då började jag på Fritt etter Fana.


Jag tog garn från garnlagret och då blev det grått Merino Extra Fine och vitt Karisma från Garnstudio. Kanter och broderi är olika rester och några nystan Sandnes Alpakka. Jätterolig stickning, trots att jag ännu inte är klar har jag redan börjat fundera på ännu en av bolero från Sidsel Höivik - Fritt etter Setesdal.


Fantastiskt sommarväder har vi haft i helgen, med premiärdopp i ett kallt Östersjön.
Men att sticka yllekoftor i högsommarvärme är inte så kul. Därför plockade jag fram virknålen och Muskat bomullsgarn och virkade några grytlappar.


5 kommentarer:

Unknown sa...

Stilig, fint med litt bytte også. Få et ferdig prosjekt innimellom. :))

Tina sa...

Så fin din bolero blev! Fina färger ihop.

Rosenvante sa...

Åh den blir jättesnygg.
Men badat redan, det var modigt.

marie-loise sa...

hej charlott.. ja jag har det rätt bra i Göteborg.. mår inte så bra efter att ha sett olyckan bara men det går väl över hoppas jag.. Ses på måndag :) glöm inte ta med din fina kofta om det finns tid för att lära oss sticka text :)

dessi9 sa...

Jättefin bolero och jag håller med dig i att flerfärgsstickning är roligast. Jag har också ställt en del och har sett samma fenomen. Ställer dock inom en ras där det inte finns mycket päls, vinthundar, och då kanske det är lite bättre.