lördag 18 juni 2011

Snart så kommer julen……ja, åtminstone är vi snart mittemellan kommande jul och förra. Jag har börjat att så smått tänka på kommande julmarknad och börjat lägga upp ett förråd av 'småstickat'. Det är perfekt på sommaren när man sitter ute och stickar, eller kanske far runt på buss och tåg. Dessutom blir det inte så varmt att ha i knät som en stor yllekofta.
Jag har börjat med att virka några olika par grytlappar som alla har dem mintgröna färgen gemensamt. Jag köpte garnet i fjol, för att göra en tröja, men kom snabbt på att färgen är helt fel. Men till grytlappar är den perfekt.Så har det även blivit ett par 'Humlesockar' till. Stickade under min Englandsresa nyligen. Mitt egna mönster och gjort i restgarner från tidigare projekt. Det turkos garnet är Silja från Gjestal och det lila är Viking Alpaca Sport. Båda garnerna i min favorittjocklek när det gäller sockstickning: 300 m/100 g.
Stickadestrumpstickor 3 mm.Till sist en trädgårdsbild från min pionrabatt. För att övertyga mej själv och alla andra att det som står i inläggets rubrik, det är ju inte riktigt sant.

6 kommentarer:

Unknown sa...

Fine grytelapper og labber. Så fort som tiden går, begynner man aldri tidsnok. :))

ANNEPÅLANDET sa...

Huff, er det jul snart... ja sommeren er i hvert fall halvveis, det er jo straks midtsommer.
Jeg hekler også grytekluter for tiden, det er lettvint og greit håndarbeid. Og nyttig!
Ha en fin uke!

Garnstugan sa...

Mycket fint. Bra jobbat!

Intressant blogg :)

Garnstugan

Susilull sa...

Ja, småsaker är perfekta att sticka på sommarn. Men några tankar på julen, det har jag då inte!!

Såg dina bilder från Durham, var där för några år sen. En charmig liten stad!

Anna sa...

ja ska man stå på julmarknad är det nog dags att börja nu. jag har också funderat på det många ggr men jag hinner aldrig få ihop några saker...

disa sa...

Så fina sockar och söta grytlappar! =)