lördag 28 maj 2011

Farväl Amelia
Så här års har stickandet svår konkurrens av trädgården. Som väl är går de båda sakerna att kombinera. Att sitta under ett blommande äppleträd och sticka, samtidigt som luften är full av syréndoft är bland det bästa som finns.Mina myntor har fått flytta till den gamla tunnan som inte längre duger som vattentunna.Gullregnet blommar för fullt......och under breder en matta av örter ut sej, till exempel rosa aklejor och blåklint.Körveln blommar också. Blomställningarna ser ut som vispad grädde, och de doftar lakrits. Snart kommer frukterna, som man kan tugga på.

Till sist: lite stickning


Efter att ha rivit upp och stickat om flera gånger upptäckte jag till sist felet. De resårstickade panelerna fram är olika breda. Det syns på bilden, men jag hade bara räknat på de slätstickade partierna... Man lär av sina misstag heter det ju.Men nu ser Amelia ut så här. En hög med härligt garn, Cascade 220 Heathers. Jag hade fått börja om från början för att rätta till felet och då tyckte jag att det var lika bra att riva upp hela. Jag gillar verkligen garnet och modellen tycker jag också mycket om - men kanske är jag inte jättenöjd med kombinationen.


En annan av mina koftor är dock fortfarande 'i livet'. En uppifrån-o-ner-kofta i Drops Muskat. Så här långt verkar det lovande. Jag har passerat det kritiska ställena på oket och vid ärmarna. Första ärmen är klar, jag avslutade den med en i-cord bind off. Tycker att det blev ganska bra, möjligen ska jag minska några maskor till före avmaskningen för att få en ännu smalare ärmslut?

Ha en skön helg!


3 kommentarer:

Rosenvante sa...

Det finns inga ord till de här bilderna, de är bara så underbara.

Hoppas du hittar nått garn till koftan och ett mönster till garnet.

dessi9 sa...

Vilka underbara foton, vilken grönska. Jag måste erkänna att jag blir avundsjuk. Har tittat lite på din blogg och mycket fint finns det. Gillar definitivt din Amelia. Himla tråkigt att du var tvungen att repa upp. Ser att du har flera hundar. Brukar du ställa dem?

Pixi sa...

Vilken underbar trädgård ni har ,förstår att det tar mycket tid ,men vi stickerskor har alltid en stund över till våra stickprojekt, hehe tur är väl det,gillar skarpt din bolero! Jättesnygg!kram =)