måndag 25 april 2011

Animal Cracker Hat och en icke färdig tröja.Inte blev jag färdig med Petal, som jag hade hoppats på. Men det berodde på att garnet inte räckte. Jag har gjort den nästan 1 decimeter längre än på mönstret, så det är väl inte så överraskande. Nytt garn är redan beställt.

Men nu har hon redan åkt, dottern som ska ha tröjan, till sina studier i England. Så jag får skicka tröjan på posten.


Innan hon reste fick jag fotografera henne i säsongens sista stickade mössa.Till en av mina unga vänner, som är stor vän av Harry Potter har jag stickat Ron's Animal Cracker Hat.
Jag har använt diverse restgarner, vilka är jag osäker på.Jag tycker i alla fall att jag lyckats få till ganska bra Weasley-färger.Jag har stickat hela mössan på strumpstickor 4 mm. Kul stickning som blev en skön mössa. Från början var den dock lite stor, så jag har virkat med smygmaskor på insidan av nederkanten för att få in vidden lite.
Mönstret är absolut användbart i fler sammanhang. Är man inte Harry Potter-fantast kan man ju använda andra färger och ränder.Till sist en liten hälsning från trädgården.
Nu blommar julrosen.

4 kommentarer:

Rosenvante sa...

Aha, kommer du att bli en flitig englands resenär nu?
Fina färger i mössan, så även om jag inte är en Harry Potter vän skulle jag använda mig av dem.

Mia stickar sa...

Fin mössa och fin modell!

Garntrollet sa...

Vilken fin mössa, jättefina färger. Vad trevligt med en blommande julros! Jag gillar dem, varje jul köper jag en och den dör inom loppet av 2 veckor :-(

Pixi sa...

Det spelar ingen roll om man är Harry potter fan lr inte ,tycker det var riktigt bra färgkombination!! Jättesnygg! =)