lördag 9 april 2011

Plånken har ordet


Det brukar vara problem att få resten av familjen att ställa upp på bild här på bloggen. Men här kommer ett inlägg från en som gärna vill vara med...Hej, jag heter Plånken och jag är hund här i huset. Ja, egentligen heter jag något fint som är omöjligt att uttala, men när jag var liten och hade bråttom så brukade jag springa in i saker som stod i vägen och då lät det plånk. Så då blev det så.
Jag är fem är och ganska barnslig för min ålder, säjer tvåbeningarna i alla fall. Det bästa jag vet är pinnar, skor och att springa fort, fort.


Det här är min mamma. Hon heter Vanja och är tio år. Hon tror att hon bestämmer över mej fortfarande, fast jag är en stor kille nu. Hon försöker till och med slicka mej i öronen ibland, precis som om jag vore en valp - pinsamt. Men ibland är hon snäll och leker med mej och vi springer på kapp.Det här är Effie.
Det är hon som verkligen bestämmer här i flocken, även om Vanja ibland tror att det är hon. Jag tror att hon bestämmer över tvåbeningarna också. Hon talar om när de ska stiga upp på morgonen och när de ska göra mat till henne (och oss andra). Hon säger till när det är dags att gå ut och när vi ska gå och lägga oss på kvällen. Men det är kanske inte så konstigt att alla gör som Effie vill, hon fyller ju snart 15 år.
En sak som Effie inte gillar är pälsvård, så nu för tiden får hon lov att se ut som ett får säger matte.Idag har det varit väldigt fint väder här i Skåne. Matte och jag har suttit på trappan och druckit kaffe och stickat. Ja, jag har mest sällskapat och matte har stickat och druckit kaffe. Hon säger att hon stickar på en tröja till min lillmatte. Petal heter den visst och hon är just klar med bakstycket.Så i dag började hon på framstycket. Hon tycker att resåren blir fasligt fin.Min matte tycker mycket om humlor, hon har ju till och med döpt sin blogg efter dem. Ja, hon tycker så klart ännu mera om pudlar än om humlor, men det skulle låta konstigt tycker hon, att ge en stickblogg namnet garnpudeln. Kanske det?
I varje fall blev hon väldigt glad när vi träffade på den här trädgårdshumledrottningen i trädgården i morse.


2 kommentarer:

Mia stickar sa...

Ja du Plånken, du verkar ha det bra! Våra hundar plumsar i snö än!

ANNEPÅLANDET sa...

Fine hunder! Plånken virker som en fornøyd hund. Ikke så rart, når han har to til av samme sort i flokken, og kan sitte i solen og strikke!