tisdag 16 mars 2010

Nu är det sol och vår!

Det är inte många snöfläckar kvar nu. Men det är kallt om nätterna och fortfarande tjäle.I muren ute vid vägen är det lite varmare. Snödropparna har borrat sej upp genom de torra löven.Råkorna är karaktärsfåglar i det här landskapet. Här sitter de på sina bon och väntar. Råkorna blir gamla, upp mot 20 år och de håller ihop i samma par hela livet. Nu på våren väsnas det mycket i råkkolonierna.Sångsvanarna häckar inte här. De bara passerar på väg mot norr.


Lärkorna har börjat sjunga över fälten och i går hörde jag en bofink drilla inne i byn. Tofsvipor och gravänder har anlänt från sydligare breddgrader. Solen värmer, men det är ännu kallt i vinden.

6 kommentarer:

Lilli sa...

Hej! Hittade din blogg idag. Den verkar trevlig, så den ska jag följa.
Angående våren; så långt har den inte kommit här. Här ligger det is på havet!
Hälsningar till dig.

Rosenvante sa...

Så härligt det ser ut. Lycko dig som är så nära nu, till våren alltså.

Pixi sa...

Visst e det underbart ,skata men säkert så är den på väg,underbara vår!!kramkram =)

teresa sa...

Underbart att våren är på väg. Här i Bohuslän är det en bit kvar, men jag längtar mig tokig efter färg på blommor o blad. Heja!

The Willow Fairy sa...

Vad underbart med vårtecken. Idag har vi haft riktigt disigt hela dagen, men det är en form av vårtecken det också så här på västkusten när luften plötsligt blir varmare än hav och land.

Stickorren sa...

Så skönt det låter med att våren kommit så långt. Här i Östergötland så smälter det så man nästan ser det. Mina snödroppar som står utefter husväggen har också börjat att titta fram, lite förskräckt.