måndag 1 mars 2010

Medalj, miljö och masspsykosNu är de olympiska spelen över för den här gången. Många svenska medaljer har det blivit. Kul!
Även jag har lyckats erövra en medalj.


Nu till något helt annat.
Något som jag har funderar på ett slag. Jag läste Bohusstickans inlägg om klädkonsumtion. Jag håller med henne om det hon skriver. Jag vill köpa färre kläder, men av bättre kvalité och helst miljömärkta.
En annan sak som jag grunnar på är alla dessa plastpåsar. Så fort man köper minsta sak, ska den alltid läggas i en plastpåse som man ska bära hem den i. Det finns ju många varor som redan har en förpackning och som man bara kan stoppa i fickan. Eller varför inte ta med en egen kasse när man handlar. Jag tycker att det är mycket mera praktiskt att ha tygkassar att stoppa varorna i, än att köpa livsmedelskedjornas plastkassar. Dessutom bättre för både miljö och plånbok. Tänk så mycket plast vi kunde spara om vi använde tygkassar!!

Till sist lite stickning.

Såklart måste även jag sticka en Citron. Det är ju någon sorts masspsykos på gång. Och undra på det - jag tycker att det är en väldigt smart design. Bara slätstickning i olika täthet. Jag stickar min i ett av mina favoritgarner Malabrigo Lace.

3 kommentarer:

teresa sa...

Härlig färg på din citron.
Jag tänker också mycket på det här med all plast... Har nästan alltid med mig en tygpåse på sta´n o ber att få slippa plastpåsar då jag handlar. Men det är värre med soppåsar - vad ska man kasta soporna i om inte i stadiga plastpåsar?

Boman sa...

Det finns ju soppåsar på rulle, utan tryckfärg och reklam. Billigare och anpassade till just sopor. Kompostera det som går, sortera, återvinn eller bränn resten.
Tygkassar är lätta att sy och de håller i evigheter om man syr rätt. Mina har bälg i botten så maten får plats.

Stickorren sa...

Jag håller med om allt, tygkassar har jag använt länge. Det har bara blivit så att det är kul med olika kassar med olika tryck på, så det har nog blivit en del under åren.