tisdag 13 januari 2009

Laminaria

Nu är den påbörjad, Laminaria. När jag såg den på Knitty i våras var jag säker på att jag ville göra den. Sedan har jag sett många sticka den och blivit ännu mera ivrig att göra en egen. Men jag har inte kommit till skott förrän nu. Jag stickar i Teetee Elegant på stickor nummer 3,5. Garnet var tidigare en nästan färdig Juno Regina sjal som jag rev upp i höstas. Laminaria finns i två storleksvarianter och jag vill göra en som är mitt emellan. Jag har inte räknat jättenoga utan stickar mest på känn, men jag hoppas det blir ok med storleken.
Så här långt är det väldigt rolig stickning. Mönstret är inspirerat av estländsk spetsstickning, något som är helt nytt för mej. Det ser svårt ut, men det var det inte.
Och namnet Laminaria är det latinska namnet på ett släkte av brunalger. Även det är lite roligt, tycker en gammal biolog.
Det enda som jag inte är nöjd med så här lång är det usla fotografiet, som inte ger rättvisa alls åt vare sig mönster eller garn. Men det har jag ju tillfälle att förbättra så småningom.

4 kommentarer:

Anonym sa...

Laminaria är underbar att sticka !
Lätt mönster och blir så fin. Jag stickade en i höstas med garnet Malabrigo Lace. Efter tvätt blev tyvärr garnet ihop tovat :-((
Försökt att dra ut den men inte alls som den var innan tvätt med lyster.
Jag får nog sticka en ny, snart.

Samtal från min trädgård sa...

Skrev ut mönstret i går kväll ifrån Sticka Meras hemsida, så den kanske kommer på stickorna så småningom. Garn finns det ju i massor.....

teresa sa...

Ordet laminara låter så vackert - brunalger så fult... Men kanske nyttigt? Lycka till m sjalen!

Samtal från min trädgård sa...

Du har en utmärkelse på min blogg.