lördag 3 januari 2009

Blandat blogginlägg

Effi är färdigklippt. Här sitter hon på klippbordet med kalenderhalsduken om halsen. Lite sur. Pälsvård är en klart överskattad sysselsättning enligt henne. Speciellt som matte envisas med att reda ut alla tovor, även de i armhålorna. Nåja, nu dröjer det ju ett tag till nästa bad.

Nu är det ett nytt år, 2009. Jag tycker alltid att det är lite läskigt med nyår, man vet inte vad som komma skall under det nya året. Men jag hoppas det ska bli bra.

Jag hoppas att jag får tillfälle att sticka mycket och lära mer. Och jag vill gärna fortsätta att använda internet för att utveckla min stickning. Bloggen såklart, men jag vill gärna vara mer aktiv i grupper på Ravelry och Yahoo. Jag tycker att det är extra roligt att få kontakt med stickerskor i andra länder. Roligt att förkovra sej i tyska och engelska.

Nytt år är också anledning att se tillbaka på det som var. Enligt bloggen har jag avslutat 32 stickprojekt sedan starten i februari. Och jag är nöjd med de allra flesta. Särskilt roligt att göra var nog Snow White. Det ät ett fantastiskt smart mönster och tröjan blev jättefin.

Mina garnfavoriter under 2008 var
Malabrigo Lace. Merinoull som är så vacker och skön att sticka med och som blir så mjuk, så mjuk.
Sandnes Alpakka. Också den är skön att sticka med och blir mjuka och varma plagg.
Visjögarn från Östergötlands ullspinneri som jag stickade vantar med under hösten. Ett härligt ullgarn i vackra färger som dessutom kommer från Sverige. Till sist…
Heavens Hand, ett underbart ullgarn som jag säkert kommer att använda flera gånger. Vackra nyanser, mjukt och skönt att sticka med.
Mina favoritbloggare under 2008 är alla trevliga stickerskor som skriver så roliga texter och delar med sej av sina idéer och tankar. Det är alltid intressant och spännande att läsa. Och tack till er som läser vad jag skriver och då och då kommenterar någonting. Det är roligt att få respons på det man gör.
Här kommer två avslutade projekt år 2009.De här strumporna var egentligen menade som julklapp till äldste sonen, men de blev inte färdiga i tid. Men nu är de klara och kommer på posten. De är stickade i Opal Hundertwasser-garn. Sonen har stora fötter och det är lite svårt att hitta mönster i de storlekarna. Men jag hittade det här som jag gärna vill skicka vidare. Tabeller över maskantal och mått för olika storlekar och garntjocklekar. Rekommenderas!
Här är yngste sonens stickade julklapp. Tumvantar enligt beskrivning från Fröken C. Jag stickade i grå Ecoull från Marks och Kattens och det vita är Villemark. Jag gjorde vanten lite längre innan jag började på tummen, än beskrivningen sa, och jag hade kunnat förlänga någon centimeter till. Det blev en skön och fluffig vante, perfekt för snöbollskramning är meningen. Kul med en annorlunda teknik (våffelmönster). Tack till Fröken C som delat med sej av sin beskrivning!

1 kommentar:

maria carlander sa...

åh vad roligt att se 'sina' vantar på någon annans händer! De vart ju jättefina, och bra att du hittat ändringar och fixat!

Ha en skön fortsättning på året, fullt av frid och snöbollar :)