söndag 13 september 2015

Hösten är här, men bara EN snöflinga!

Min snöflinga är klar. Det var en rolig stickning. Speciellt  nöjd är jag med garnet, Drops Belle. Kan nog bli en bra hösttröja. 


Man förstår vad som gett tröjan namnet när man ser spetsmönstret på oket. Det var för övrigt mycket lätt att sticka. Oket stickas fram och tillbaka för att det ska bli en öppning som knäpps med knappar. Det behövs inget sprund för att få tröjan över huvudet, så jag har sytt fast knapparna rakt igenom, utan att sticka knapphål.


Tröjan förtjänar absolut att bli stickad. Om jag gör en till väljer jag en storlek mindre och ett ullgarn. Jag har skrivit tidigare om tröjan och garnet, så om du vill läsa mer finns det här och här.

Som avslutning kommer en bild på alla mössor som vi stickade i Stickegillet och skickade till 'Sticka och skicka' i våras. 31 mössor blev det till sist, att skicka till bebisar i Gambia. Roligt att kunna göra något och det sägs på hemsidan att det blir flera projekt.
6 kommentarer:

Heidi sa...

Så fin den blev!! perfekt såhär när hösten är på ingån:)

Färgerna du valde är jättefina ihop! Och det är himla smart att fast knapparna istället för att sticka knapphål:)

Garnhumlan sa...

Roligt att du också gillar den! Beskrivningen finns från liten barnstorlek och då behövs det nog knäppning.

Rosenvante sa...

Kan bara hålla med Heidi, helt underbar.
Så måste jag säga att jag trodde först att det var en dotter till dig som bar tröjan :)

Linda sa...

Superfin tröja och vilken härlig samling med små mössor! Jag håller med dig, babykläder är bland det roligaste att sticka.

Leena sa...

Tröjan blev jättefin. Snyggt med knapparna också även om dom inte behövs. Vad roligt att få se den på. Den klär dej väldigt bra.
Visst är det roligt att kunna bidra med lite smått. Till Slättmissionen kan man alltid sticka & skicka även om kläderna kanske inte hamnar just i Gambia då.

Hugomamma sa...

Jättefin tröja!
Blir sugen på att göra en, jag med...