fredag 12 december 2014

Riddari

Tänk att ljuset ändå räckte till! Den mesta tiden är det bara grått och mörkt, men ibland har man tur och himlen ljusnar. Då får man passa på att fotografera sina stickprojekt. 
Jag har skrivit flera inlägg om den här tröjan. Och nu är den alltså färdig.


Modellen är Riddari, och beskrivningen finns som gratismönster hos Järbo. Jag stickade storlek M och förlängde både kroppen och ärmarna. Själva oket stickade jag i storlek L. Allt efter önskemål från H, som jag stickade tröjan till. För att få tröjan att bli lite längre i nacken gjorde jag några förkortade varv innan jag började på halskanten. De avslutande kanterna är lite annorlunda än mot de i beskrivningen. Jag har stickat ett varv rätt efter uppläggningsvarvet och därefter resår, 1 vriden rät, 1 avig. Halskanten är gjord på samma vis och sedan dubbelvikt och fastsydd mot avigan.


Garnet är det underbara LettLopi. Jag valde att sticka enbart i naturliga färger. 


Islandsgarnet är en nygammal kärlek. När jag var liten stickade min mamma tröjor och koftor i islandsgarn. Hon köpte plattor med entrådigt garn och stickade det två- eller tredubbelt. Tröjorna luktade gott av får men var ganska stickiga till en början. När jag använt dem ett tag blev de till verkliga favoriter. 
Vill du läsa mera om islandsull och dess fantastiska egenskaper klicka här.

10 kommentarer:

Karin Petersen sa...

Så underbart vacker den blev!!!!

Helene sa...

Så himla fin!

Heidi sa...

Så fin den blev!! Färgerna är helt underbara!

Blenda sa...

Så vansinnigt fin! Jag gillar ju de färgladare varianterna, men vette 17 om jag ändå inte gillar de här i naturfärger ännu bättre!

Lars sa...

Väldigt fin tröja!

Anonym sa...

Oj så fin, mottagaren måtte bli glad!
Mia stickar

Karin sa...

Skulle bara titta in för att önska dig en God Jul Karin

Unknown sa...

Det var ett tag sen jag var inne och tittade! Nu är jag så imponerad (men också lite matt) mest för att du är så flitig och skicklig stickerska (medan jag har glömt stickandets konst, det blir ständiga fel...)!
Tröjan du visar är helt underbar!
Och så gillar jag dina hundar väldigt mycket. Vilka charmknuttar!

Unknown sa...

Glömde skriva Gott Nytt År, Lotta!

Unknown sa...

Hej!

Så himla fina färger! Kommer du ihåg vilka färgnummer det är? :)