söndag 15 december 2013

Gissa min grytlapp! För en tid sedan skrev jag om julmötet på Stickegillet och vår grytlappslek. Det slog mig att det är fantastiskt hur man speglar sig själv i sitt sätt att hantverka. Att något så alldagligt som att göra en grytlapp kan berätta något om den som tillverkat den. När våra grytlappar låg på bordet kunde jag se på de flesta vem som gjort den, utan att veta vem det var! 

Det bygger förstås på att man känner varandra ganska väl...

Det här var min grytlapp. 


Mönstret: 
Hittade jag på Ravelry, Modern Vintage Potholder. Gratismönster på engelska. Lätt att variera själv. Jag gjorde min dubbel med en baksida i stolpar. Gillar den här typen av grytlappar, lagom stor, lagom tjock för att skydda mot värme men inte så tjock att man inte får grepp. Och rolig att göra.

Garnet:
Hittade jag i garnhyllan. Det finns gott om bomullsgarnsrester där. Bomullsgarn 8/4. och liknande grovlek.

Virknål:
3 mm


Till sist en decemberbild från Skåne. En blek sol över Solsjön och svanen som dröjer sig kvar så länge vintern inte har kommit på riktigt.

1 kommentar:

heidi sa...

Visst är det så att det syns vad för slags person man är i sitt hantverk. Det är väl en av flera anledningar till varför hantverk är så spännande:)

Fin grytlapp du har gjort! Jag har inte virkat grytlappar på åratal, men ibland känner jag mig sugen på att virka nya att ha i köket:)