tisdag 13 juli 2010

Strumpor i rosornas tidSockor är väl inte det man längtar mest efter just nu, i den tropiska värmen. Det är tvärt om väldigt skönt att gå barfota. Men det här paret har länge velat vara med på bloggen…


Det är maj månads 'Mystery sock' i gruppen SKA på Ravelry. Den här är designad av Cookie A. Jag är lite barnsligt road av mystery sock-stickning. En ledtråd varje vecka och man vet inte från början hur resultatet blir. Lite spänning i tillvaron. Om du tycker att det låter kul, så klicka på länken här ovanför.
De här sockorna blev jag nöjd med. De är stickade i Regia silk färg jeansblå. Ett trevligt garn till lite lättare strumpor. Strumpstickor 2.25.Rosorna på strumpbilderna ovanför är Rosa heleneae som blommar överdådigt just nu. Här en annan favorit - min mormors ros. Ett minne från mormors förstukvist där den här växte när jag var liten. Via mina föräldrars trädgård har den nu hamnat hos mej.

2 kommentarer:

Rosenvante sa...

Vilket härligt mönster.

Vilken tur att det gått att överföra rosorna så där i olika led. Då har du alltid en liten tanke på din mormor när du ser dem också.

teresa sa...

Fina sockor i vacker färg.
Jag tycker sockstickning nu är perfekt; tar liten plats o lätt att ta med överallt. Jag har tillbringat flera veckor nu med mina Pomatomus (o äntligen förstått mönstret...)
Jag satte t o m på mig sockor EN kylig kväll för ett tag sedan...