torsdag 4 maj 2017

Strump-par nummer 4/2017

Hu, vad det blåser. Inget bra flygväder för humlor!

Vi sitter inne och väntar på att vinden ska stillna. I lördags var vi och klippte får och nu har vi en del ull att tvätta och ta hand om. Mer om detta framöver....


Här är mitt senaste 'finished object'. Det fjärde sockparet blev klart i den fjärde månaden, men blev inte bloggade förrän i den femte. Helt ok för mig. 
Detta paret är till yngste sonen, som har smala fötter och därför kan jag nöja mig med 60 maskor på stickorna, som är 2,25 mm. 
Hälen är Fish-Lips-Kiss-Heel, som just nu är min favorit för tunnare sockor. 
Garnet är Opal i en 'lagom' färgglad variant. Nöjd med restgarnshälen och dito mudden. Jag tycker att strumporna blir mera personliga så. På köpet får man dessutom ut två par sockor.
Det här paret är stickat från tån och upp. Jag stickade och såg på tv – plötsligt upptäckte jag att jag hade en socka med tå i båda ändar, men ingen mudd. Så kan det gå. Rekommenderas inte!

Jag vill även passa på att visa mina nya sockblockare. Aldrig trodde jag att jag skulle köpa något sådant. Men efter att ha använt mina hemgjorda under en tid slog jag till och köpte ett par 'riktiga'. De här kommer från Woodico, har en fin finish och ett gulligt får. Finns i flera storlekar och med andra motiv. 


2 kommentarer:

Heidi sa...

En tå för mycket funkar ju inte så bra:D tur att det är lätt att repa upp och göra om:)

Kattis sa...

Jättefina sockar!