söndag 22 mars 2015

Nya apor, tröja i repris

Förra inlägget handlade om att sticka hälar på ett för mig nytt sätt. Fish Lips Kiss Heels. Då stickade jag nerifrån och upp, och blev väldigt nöjd med resultatet. Nu är jag på väg med att sticka i motsatt riktning, och som väntat fungerar det alldeles utmärkt. Jag utgår från beskrivningen till Monkey socks, men när jag kommer till hälen gör jag den på det nya sättet. 


Leena påpekade i en kommentar till förra inlägget att det inte går att köpa beskrivningen till Fish Lips Kiss Heel Socks via Ravelry på grund av de nya momsreglerna. Det tycker jag är synd för det är ett jättebra mönster till ett billigt pris. Men det finns sätt att komma runt problemet. I en grupp på Ravelry diskuteras problemet och där kan man få hjälp att köpa det. Jag fick hjälp av yngste sonen att lösa situationen med hjälp av ett program som heter Hola och som man kan ladda ner gratis.


Ny Riddari - igen!
Här är ännu en variant på Riddari. Jag har presenterat mina två tidigare tröjor här och här. De var båda stickade i Lett Lopi som jag tycker är ett fantastiskt garn.Men är man känslig kan man tycka att det är lite stickigt. Här kommer då en variant i en annan garnfavorit, nämligen Cascade 220. Cascade är något tunnare än Lett Lopi, så jag fick trixa lite med antalet maskor. Jag gick ner 0,5 mm i stickstorlek, till 4 mm. Normalt stickar jag storlek M till Mannen, men nu lade jag upp antal maskor som till storlek XL. Längdmåtten följde jag beskrivning som till storlek M. På oket stickade jag alla utskrivna varv, även de som skulle uteslutas för de mindre storlekarna.


Passformen blev till belåtenhet och
tröjan har använts dagligen sedan november förra året, men är fortfarande väldigt fin. 


Hundarna har fått en ny boll. Kul tycker både Ville och Humle som gärna kivas om vem som ska få ha den. På bilden har Humle en pinne i munnen redan, så han fick ge sig den här gången. 
Ps. Ser du att jag fick med blommande påskliljor uppe till vänster?

2 kommentarer:

Heidi sa...

Så fin den nya Riddare blev!

Monkey är ett av mina favoritmönster för sockar:)

Karin Petersen sa...

Tröjan är jättevacker. Färger i min smak.
Strumporna ser också vackra ut! Du är så produktiv!
Karin