söndag 15 mars 2015

Fish Lips Kiss Heel Socks


Nu är mina sockor klara. Det var en spännande upplevelse.
Fish Lips Kiss Heel Socks är en beskrivning gjord av Sock Therapist och den finns att köpa på Ravelry. Det är en utförlig beskrivning på 16 sidor om hur man kan få till en socka som passar precis till foten. Man börjar med att göra en ritning av foten och på den sätta ut vissa mått. Med detta som utgångspunkt stickar man sedan sockan utan att räkna maskor. Det enda man gör är att prova och jämföra med sin ritning.


Här är mitt första försök. Jag stickar från tån och upp, med det antal maskor som jag brukar använda, 56. Men efter ett tag visar det sig att sockan nog blir lite stor. Så jag rev upp och började om på nytt.


Här är de färdiga sockorna. Det intressanta var att de passar alldeles perfekt. Jag trodde att de skulle bli för små. Aldrig har jag stickat ett par strumpor på stickor 2,5 mm med 52 maskor till mina fötter!


Hälen liknar ju en istickad häl. Men den görs lite annorledes. Och som sagt, den passar perfekt. Jag kommer i fortsättningen att sticka tunna sockor på detta viset.


Om man vill kan man hoppa över momentet med pappfoten och gå direkt till att bara sticka den här sortens häl. Tycker du om att sticka sockor tycker jag att det är värt att prova det här.


Strumporna är stickade i Cascade Heritage med ränder i Jitterbug. Först hade jag tänkt att använda bara Jitterbug, men det visade sig att garnet poolade, och det gillade jag inte. Det är vanliga slätstickade sockor med en liten ribbstickad kant högst upp. Stickor 2,5 mm.

Man kan sticka den här hälen uppifrån och ner också. Det blir nog nästa projekt.

3 kommentarer:

Heidi sa...

Tack för tipset:)

Rosenvante sa...

Aha nu förstår jag, så smart.

Leena sa...

Verkar vara ett smart sätt att sticka sockar på. Jag var inne på Ravelry men det mönstret går tyvärr inte att köpa inom EU för tillfället pga dom nya skattereglerna. Hoppas dom ändrar på det.