tisdag 9 september 2014

Höststickning

Regnet öser. Sitter inne med datorn och hoppas på en lucka i molnen så att jag kan ta en hundpromenad utan att vi blir våta och smutsiga. Hösten är här, utan tvekan. Vi plockar äpplen, päron, plommon och hallon. Gott!

Bebiskoftan har även den hösttema. Valet föll till slut på gula kanter. Gjorde kanterna som i-cords. Jag provade först att virka kanter, men kunde inte få det snyggt. Nu blev jag däremot nöjd
Koftan stickas i två delar som ska sys ihop mitt bak. Jag tycker att det är svårt att sy så att det blir snyggt och valde därför att virka ihop delarna med kontrastfärgen.
Nu väntar jag på att jag ska ramla över några passande knappar.En uppdatering av min vantstickning. Ledtråd två klar. Jag gillar!

6 kommentarer:

Ruta Ett sa...

Så söt koftan blev! Hur gjorde du när du virkade ihop delarna på baksidan? Fasta maskor? Blev det inte en kant då?

Garnhumlan sa...

Ett gult varv med fasta maskor på varje kant. Sedan virkade jag ihop från avigsidan, i båda maskbågarna och med fasta maskor.

Heidi sa...

så fint det blev med en gul kant! och visst är det så att i-cordkanter ger ett proffsigt intryck! och den där ihopvirkningen var ju jättesmart, för det ser också helproffsigt ut!

Så fint mudden harmonierar med resten! När jag bara såg ledtråd ett, så var jag inte säker på om det skulle bli bra eller inte, men nu är det uppenbart att mönstret är genomtänkt, och att slutresultatet med all säkerhet kommer att bli snyggt:)

Melody and M.E sa...

Härliga färger i koftan! Riktigt snyggt med den gula konstrastkanten! Tenn eller träknappar skulle kanske passa bra?
Kram M.E

Blenda sa...

Den är superfin, koftan!

Ruta Ett sa...

Tack, snälla, det blev såååå fint!