söndag 24 november 2013

Pulsvärmartema IV Promenad - Pulsvärmare utan tummeNu har jag stickat flera par torgvantar till andra. Själv föredrar jag pulsvärmare utan tummar. I helgen har jag gjort ett par till mig själv i favoritgarnet från Cascade, 220 Wool. Så klart går det bra med annat garn i samma grovlek.

Jag har försökt beskriva två tekniker. 
Hur man får en snygg början på rundstickning genom att lägga upp en maska extra och sedan sticka tillsammans första och sista maskan. 
Hur man undviker hack när man stickar randigt (jogless stripes


Färg 1: 9441 Mauve Heathers

Färg 2: 8012 Doeskin Heather

Färg 3: 2420 Heather
Färg 4: 2429 Irelande

Stickor: strumpstickor 3,5 mm


Lägg upp 53 maskor med färg 1. Fördela maskorna på fyra stickor 14 m, 13 m, 13 m, 13 m. Slut till en ring. För över första maskan på sticka 1 till sticka 4. Sticka resår 3 r, 1 a. Sticka de sista maskorna på varvet tillsammans. Det finns nu 52 m på stickorna. Fortsätt i resår totalt 7 varv. 


Byt till färg 2. Sticka 1 v i resår som ovan. När du kommer till första maskan på nästa varv - gör så här för att undvika hack på grund av färgbyte: Lyft upp maskan på föregående varv (färg 1) och sätt den på vänster sticka. Sticka nu en maska färg 1 och en färg 2 tillsammans. Sticka totalt 3 v med färg 2.

Byt till färg 3. Gör likadant som vid tidigare färgbyte.


Sticka totalt 10 omgångar med färg 2 och 9 med färg 3. Byt till färg 4. Sticka slätstickning 7 varv Maska av lagom fast så att kanten inte drar. Att sticka enbart slätstickning gör att kanten rullar sig. Vill man ha en rak avslutning hoppar man över slätstickningen och maskar av i resår.

Sticka en likadan pulsvärmare.

Fäst trådar.

Lycka till!

5 kommentarer:

ANNEPÅLANDET sa...

De var fine! Og nydelige farger! Cascade 220 er et ganske nytt garn for meg, jeg har noen hesper liggende og planlegger å teste dem snart :-)

heidi sa...

vilken fiffig teknik för att undvika att det ser konstigt ut vid färgbytena.

snygga var dom också!

Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.
Anonym sa...
Den här kommentaren har tagits bort av bloggadministratören.