torsdag 21 november 2013

Humles nya tröjaOj vad tiden rusar! Tänkte att jag skulle skriva här lite oftare, men så har det gått mer än en vecka sedan senast ändå. 
Här i södra Skåne har vi ännu inte haft några minusgrader, men jag känner att nu är det inte långt borta. Alla växter som inte tål kyla har fått flytta in. 

Humle gillar inte att gå ut när det är mörkt på kvällarna. Särskilt inte om det regnar dessutom. Så jag har stickat en tröja så att han inte ska bli blöt i pälsen. Tog fram de rester jag hade av Eskimo-garn och så fick det bli den randning som garnet räckte till.Vad Humle tycker vet jag inte säkert. Han har i alla fall inte klagat. Själv är jag ganska nöjd. Mönstret hittade jag hos Garnstudio.
Jag har stickat ett par nya muddar efter beskrivningen jag gjorde förra hösten. Passade på att skriva om mönstret. Mer om detta i nästa inlägg.Av snälla Heidi har jag fått en award. Vad glad jag blir! Speciellt eftersom hennes blogg är en av dem jag alltid läser direkt när det kommit ett nytt inlägg. Har du inte hittat dit rekommenderar jag ett besök.


Så ska man då också skriva tio saker om sig själv och eftersom det här är en stickblogg kommer det att bli stickrelaterat.

Stickar helst med ganska tunna stickor (3,5 mm och finare)
Älskar ull och ylle. Letar efter garner som är så obehandlade som möjligt.
Tycker egentligen mest om de färger som ullen har naturligt, men ofta blir det färgade garner i alla fall. 
Favoritfärgen är grönt.
Övar på att skriva ner egna mönster och vill gärna bli bättre på det.
Har just börjat spinna, det var länge sedan sist. Vill gärna göra det mera.
Stickar varje dag. Kan inte minnas när jag inte stickade alls på en hel dag.
Tycker om att sticka tillsammans med andra.
Intresserad av stickningens historia och stickning i andra länder.
Funderar på nästa projekt - kanske en randig kofta...

Så ska man ju skicka vidare till sina favoritbloggar. Jag vill inte välja ut någon speciell. Jag tycker om alla bloggar som står i blogglistan (och några till).


Nu blir det te och stickstund med vännerna i soffan. 2 kommentarer:

Karin sa...

Vad fint med en stickad tröja till lilla valpen som verkligen har vuxit, jättegulligt. Grattis till utmärkelse och ha en fin kväll, själv ska jag titta på hela England bakar Karin

heidi sa...

så roligt det var att läsa 10 saker om dig!

så söt han är i sin tröja:) min första cockerspaniel vägrade att gå ut utan täcke när det regnade eller var kallt, när han blev gammal. och började det regna när vi var ute och han inte hade täcket på sig ville han gå hem på en gång:) min andra cockerspaniel gillade också täcke när det var kallt ute:)