tisdag 9 april 2013

Finnes - stort garnlager, idéer och fågelintresse

Fåglar är spännande. Allra mest tycker jag om kråkfåglar. Råkan är vår kommuns egen fågel. Och de är verkligen häftiga. Stora, svarta fåglar med stor näbb. De bor i kolonier i höga träd. Och just nu håller de på att bygga på och förbättra sina bon inför årets häckning.


Det är inte så lätt att fotografera råkor. De är mycket vaksamma och lyfter och flyger bort så fort de ser något ovanligt.


 Vi har kastat ut överblivna äpplen på gräsmattan. Råkorna blir glada för lite tillskott.


Jag har sett på flera bloggar att man börjar bokföra hur mycket garn som köps in och hur mycket som blir färdigstickade plagg. Det tycker jag är bra. Jag har noterat detta sedan i november och just nu ligger jag på 38 gram plus. Det är mycket bättre att göra så här, i stället för totalt köpstopp. Nu försöker jag utgå från vad jag har i garnhyllan när jag bestämmer vad jag ska sticka eller virka. Det blir lite svårare, men samtidigt är det en kul utmaning.


Nu har jag bestämt mig för att sticka Emelie, som jag skrev om i förra inlägget. Och jag valde ett garn som fanns hemma. Stickar i grått Drops Alpaca. Kanske inte det garn jag hade valt om jag fått önska helt fritt, men det känns bra att minska på garnlagret. Och jag tror att det blir bra.
Så gick det till när jag gjorde min gladtröja också. Den har varit färdig länge, men jag vet inte säkert om jag vågar använda den. Jag är inte så van vid så här klara färger. Den känns i alla fall trevlig och man blir på gott humör av den.


Tröjan är stickad på fri hand uppifrån och ner och med förkortade varv i nacken så att bakstycket blir lite längre. Jag har virkat blommor och sytt fast, några stycken än så länge. Kanske blir det fler utsmyckningar så småningom.
Garnet är Drops Karisma och tröjan är stickad på stickor 4 mm.
610 gram väger tröjan, så nu ligger jag på minus 572 gram i garnlagerminskningen.


10 kommentarer:

Unknown sa...

Så fine bilder.
Jeg strikker nesten hele tiden fra garnlageret, men synes egentlig ikke det minker så mye for jeg finner jo stadig noe garnposer. Tror nok jeg kan strikke i noen år før jeg trenger nytt garn. Lykke til med med dokumentasjonen. ;))

sanna sa...

Din glad tröja är ursnygg! :)

Karin sa...

Hallå! Din gladtröja är jättefin och det är klart att du ska använda den ofta, alla som ser dig i den blir lite extra glad ska du se :)Ha det bra Karin

Karin Petersen sa...

Klart att du kan använda din fina gladtröja! Blir härlig nu till våren eller så piggar den upp en mörk och tråkig dag! Ser fram emot att få se dig i den!
Karin

Anonym sa...

Du ska absolut glädja din omgivning med den goa tröjan!
Miastickar

Stickorren sa...

En sån fin tröja! Du skall ju absolut använda den.

Maritas Maskor sa...

Din glad-tröja tycker jag att du ska använda mycket! Den är fantastiskt fin! Och verkligen blir man ju glad av att se den också!
Jag har ju också börjat att medvetet försöka använda upp av det garnlager jag har och det är riktigt roligt! Det blir som en extra rolig utmaning :)
Lycka till du också!

ANNEPÅLANDET sa...

Gladtrøyen er kjempefin! Du kler godt klare farger - og det er jo herlig med en genser som man blir i godt humør av!

Heidi sa...

Wow! både färger och passform! jag gillar hur det gula går över till rött i tröjan:)

Efwa - Medea sa...

Ååh så fin den randiga tröjan är!!