fredag 30 september 2011

Gratitude

Så har det hänt igen. Jag ser något som jag får lust att sticka, och innan jag vet ordet av så har jag börjat på något nytt. Fast jag kanske borde göra klart något påbörjat i stället.

Den här gången var det Tinas sjal som fick mej att lägga upp till ett nytt projekt.

Sjalen det gäller är Visa Lisas Gratitude


Jag gjorde minsta storleken eftersom jag var lite osäker på om garnet skulle räcka. Det gjorde det och jag är glad att jag inte gjorde den större, eftersom storleken är perfekt att ha under jackan nu på hösten. 

Beskrivningen var lätt att följa. Det här kan nog vara ett bra projekt att välja första gången man stickar en sjal. Dessutom är det lätt att förändra storleken - man bara stickar några löv extra och räknar om antalet slätstickade maskor efter det.
Enda förändringen jag gjorde var en kant med virkade kräftmaskor, som jag tycker passade bra till kanten mellan det slätstickade och själva lövmönstret.

Garnet kommer från garnhyllan och det gick åt ca 80 gram. Ett av favoritgarnerna Semilla Fino och Fyberspates Lace Silk. Kombinationen blev mycket behaglig, med silkets tyngd och ullens mjukhet.


Stickor 3,5 mm. 
Hälsningar från trädgården
'Alice'- en Austinros

2 kommentarer:

Tina sa...

Wow, vad fin och vad snabb du är!
Tycker om kombon med garnerna.

Visa Lisa sa...

Jättefin! Och vad roigt att du tyckte om mönstret!
Den där extra kedjan maskor du fick med de virkade maskorna kan man få direkt i upplockningen av kantmaskan om man plockar upp under hela kantmaskan såsom den är skriven (du kan titta på mina detaljbilder), men din variant blev ju lika fin!
Hurra vad glad jag blir av att se folk göra fina saker enligt mitt mönster!