tisdag 8 februari 2011

TrådrullemuddarIdag blåser det på Söderslätt. Ett oväder här i Skåne är svårt att föreställa sej för den som inte upplevt det. Många blir förvånade när de ser med egna ögon. Tack och lov har vi klarat oss undan både strömavbrott och större skador. Men en av de gamla lindarna hade förlorat några stora grenar som låg på gräsmattan i morse.
Nu blåser det lite mindre igen, men det är skönast inne i kaminvärmen.
De här muddarna blev till före jul i samband med att det var lite kallt på arbetsplatsen och kollegan Mia frös om händerna.
Mönster:

Beskrivningen är hämtad ur Ysoldas häfte 'Whimsical little knits 2'. Känner du inte till Ysolda, så kan jag rekommendera ett besök på hennes hemsida.

Just det här mönstret finns både som vantar och halvvantar - Cotton reel - och visst liknar det trådrullar. Gillar hur hon fått till kombinationen av 'rullar och tråd'. Början på vanten är en i-cord med förlängning som bildar en ögla. Kul detalj som man kan komma ihåg till kommande barnvantar där man vill kunna fästa vantarna i jackan. Till vuxna kan öglan användas att hänga vanten på tork i. Absolut rolig stickning!

Garn:

Rester av sockgarner. Det turkos är Chiligredelin-garn och det rosa Opals enfärgade sockgarn. Gillar verkligen de handfärgade garnerna från Chiligredelin. Tycker att färgkombinationerna är så vackra.


Stickor:

Jag stickade med strumpstickor nummer 3 mm. Muddarna blev lite väl stora. Jag borde valt 0,5 till 0,75 mm finare stickor, trots att beskrivningen sa 3,25.3 kommentarer:

Stickorren sa...

Härligt att se så fina muddar! och härligt att du "surrar" i bloggen igen.

disa sa...

Vilka härliga!! Fina och charmiga. =)

Pixi sa...

Ja vi har haft strömavbrott båda nätterna o igår gick flaggstången av..men nu har det mojnat tack o lov!Muddarna blev supersnygga,kram =)