fredag 11 februari 2011

En rysk Fair Isle
Ända sedan jag första gången såg Rowan Magazine nr 48 har jag velat köpa mej ett eget, och strax före jul fick jag möjlighet till det. Det finns flera fina modeller, som jag gärna vill sticka men allra mest förtjust är jag i Liydia som också finns på omslaget. Med inspiration från rysk folklore, men stickad i tvåfärgsstickning eller Fair Isle.


Jag började med att sticka halsduken. Den stickas runt och garnet är Rowan Felted Tweed, ett av mina favoritgarner. Det är ju många färger inblandade, så förutom en del nyköpt garn har jag också stickat in diverse restgarner av passande färg och kvalité.Drops Alpaca, Gepard silkywool och Rowan Revive finns med bland garnerna.Kul att sticka var det och jag är så nöjd med resultatet. Mjuk, gosig, varm och vacker.


Det var så kul att sticka att jag även börjat på tunikan med samma garn och mönster. Har hunnit en bit som synes på den översta bilden. Jag tror dock inte att jag kommer att följa mönstret och sticka lång ärm. Tiden får utvisa hur det blir.


Ha en riktigt skön helg!

7 kommentarer:

ANNEPÅLANDET sa...

Å, så fint! Jeg har også sett på det magasinet. Syns dette mønsteret er så fint!
Ha en fin helg!

Rosenvante sa...

Jättefin.
När jag såg första bilden tänkte jag tröja och sen kom det halsduk in men så visade det sig att jag tänkt rätt trots allt.
Men riktigt mysstickning ser det ut att vara. Jag gillar verkligen flerfärgsstickningar.
Fina tulpaner.

Ullgarnet sa...

Det här blev väldigt vackert, och perfekt för att göra av med restgarner. Roligt med flerfärgsstickning är det också, det händer något hela tiden.

Mia stickar sa...

Tycker Fair Isle stickning är så vackert men jag har aldrig provat!

disa sa...

Shit! Vilken underbar halsduk du har stickat!! *imponerad* =)

Stickorren sa...

Så snyggt! Färgkombinationerna har du fått riktigt vackra.
Den lilla femtimmarskoftan är ju för söt också.

Pysselfarmor sa...

Vilken fantastiskt vacker halsduk!