måndag 13 september 2010

Milt vansinneEgentligen tycker jag att det är helt galet. Lägga ner så mycket tid och arbete på ett par strumpor?!
Dessutom har jag sagt flera gånger att jag tycker att de flesta strumpor i Cookie A:s bok 'Sock innovation' är alldeles för komplicerade.

Men nu har jag under en tid stickat på stora plagg, mycket slätstickning har det blivit. Till slut längtade jag efter något som kräver ansträngning. Valet föll på Bex.

Så här ser ett av diagrammen till Bex ut.


Det är nog så långt ifrån enahanda slätstickning man kan komma.
Jag har valt ett garn från garnhyllan, Regia Silk i färgen 'Linne'. Ett garn som jag gillar att sticka i och som blir fint till strukturstickning.Så här långt har jag kommit hittills. Ingen TV-stickning, jag lovar.Snälla Marrindi har tänkt på mej när hon valt ut sju fina bloggar att skicka utmärkelse till.
Jag blir stolt och glad. Tack så väldigt mycket! Du har en väldigt trevlig blogg själv.

Just nu har jag lite utmärkelsepaus. Så jag skickar inte till någon särskild utan till alla stickbloggar som jag läser och som ger inspiration, eftertanke, glädje och kunskap, inte bara när det gäller stickning.

Till er ger jag en höstbild från rabatten.
Ringblommor och gurkört blir det den här gången.

Ringblommor säger vi - solsickor säger 'di gamle'. Ett väldigt vackert namn på en vacker blomma.

5 kommentarer:

Rosenvante sa...

Förvånar mig inte ett dugg, att du stickar nått nytt vackert alltså.
Ringblommor, ja det är nått speciellt med dem. Det är gladblommor och höstmys för mig.

ANNEPÅLANDET sa...

Oj, dette så vanskelig ut! Men fint blir det! Koften i forrige innlegg ble også utrolig flott.
Ha en fin tirsdag!

The Willow Fairy sa...

Händer ibland att jag ger mig in på mönsterstickning av olika slag, men fastnar allt för ofta och så blir det UFOn av det istället. har börjat satsa på enklare mönster och att det blir färdigt istället. Jag tycker ju dessutom om melerade garner och det är få mönster som passar i det.

The Willow Fairy sa...

Ringblommor förresten, måste jag bara tillägga, har en otrolig överlevnad på sina frön, kan ligga vilande i marken i många många år och sedan när man vänder på jorden vid nybyggnation eller liknande och förhållandena blir gynnsamma så gror de igen. Och vad fruktansvärt bra de är på att självså sig...

teresa sa...

Så otroligt vackra! Nog måste hantverk få ta tid, över huvud taget borde egentligen allting få ta mer tid, tycker jag (trivs inte i denna stresstid).
Trevlig helg o håll tummarna på söndag!