tisdag 7 september 2010

Färdig favoritTill sist lyckades jag få bilder på min färdiga kofta. Det är mycket som ska passa. Vädret och ljuset. Någon (mannen) ska finnas till hands och ha tid och lust att hålla i kameran. Jag själv ska ha tid och lust…


Mönster:
Hallett's Ledge från senaste Twist collective. Har faktiskt redan blivit en favorit. Lite olikt mej. Jag brukar stoppa nya kläder längst in i garderoben och låta dem ligga till sej en tid.

Jag ändrade lite på mönstret. Både ärmar och bål har blivit längre.
Koftan ser mera avancerad ut än vad den är. Flätorna är av den enkla sorten och går alldeles utmärkt att göra utan hjälpsticka. Och de övriga strukturmönstren är fiffigt avpassade så att det blir minimalt med aviga maskor.

Jag blev även nöjd med knapparna. Tycker ofta det är svårt att välja knappar och de är ju ofta väldigt avgörande för hur plagget ser ut. Men de här ser ut att vara gjorda för den här koftan.Garn:

Felted Tweed Aran från Rowan. Alltså en grövre variant av det vanliga Felted Tweed. Lika skönt och lika vackert. Färgen heter Dusty och har små blå prickar i det grå. Köpt hos Cinas garn på rea. Det gick åt ett extra nystan eftersom jag förlängde koftan.Snälla Rosenvanten har skickat en utmärkelse till mej. Tusen tack, jag blir så glad. Jag skickar tillbaka till dej och passar på att bjuda dej och alla andra stickbloggare på en bild av nyplockade björnbär.

15 kommentarer:

Tina sa...

Wow, den blev ju super snygg!!!
Nu fick jag inspiration till min kofta. Snyggt du fått till minskningen i sidan.

Timeout sa...

Jättesnygg kofta!

stickresan sa...

Full av beundran, din kofta är mycket snygg och bra passform. Mitt senaste tröj-fiasko har jag stoppat långt in i garderoben.

TvåÄndsStickan sa...

Koftan är ju bara helt underbart vacker. Blir ju lite sugen att göra en själv MEN min koftkunskap är inte så stor än så den få nog ´vänta lite.

disa sa...

Åh!!! Så otroligt fin koftan blev och du är jätte fin i den och mössan är fin fin med och passar bra till!! Känner mig lite avis på den koftan, jag skulle aldrig klara av att sticka något sådant!! Magnifik!

Rosenvante sa...

Den koftan kan väl inte bli annat än en favorit. :D
Tack för björnbärs bilden, det ser så gott ut.

Unknown sa...

Herlig nydelig jakke. Passer også perfekt til deg. :))

Mia stickar sa...

Koftan blev jättevacker! Och tack för bilden, har aldrig sett björnbär växa, bara köpt frysta!

Tez sa...

Otroligt vacker kofta!

marindi sa...

Vad fin den blev! Jag har gjort en likadan, bara lite mörkare grå.
Favorit var ordet!

Daniel sa...

Den e jättefint! perfekt i höstvädret!!!!!!! :))

Brukar oxå sy men kör lite mer färgrannt, gillar starka färger men din kofta va supermysig!!

garnlivet sa...

Vilken fin kofta du stickat, jag är full av beundran :)

teresa sa...

Vilken fin kofta!! Och vilken vacker bild.

marindi sa...

Du har nåt att hämta på min blogg!

The Willow Fairy sa...

Vad fin den blev. Bra att du gjorde det mesta längre, hade sett konstigt ut annars tycker jag. Och knapparna var verkligen en fullträff.