onsdag 28 juli 2010

Långsamhetens och garnets lovHazumi, färg Lagun

Igår kom garnhärvan som jag beställt från Nyansera. Vilken fantastisk färg! Jag var på gott humör hela resten av dagen. Jag kunde knappast vänta på att få börja sticka. Jag hade tänkt att sticka månadens sockor i sockklubben, Winnow.

Men först ska det ju nystas. Och visst äger jag en nystmaskin och en garnvinda. Men på sista tiden har jag hoppat över dem och nystat för hand, med garnhärvan om knäna. Man hinner bekanta sej med garnet på det sättet och jag tycker att det blir så vackra nystan.

Och när jag satt där och nystade och tittade på den vackra färgen och kände på garnet, då insåg jag att det inte alls skulle bli några Winnow, utan något helt annat.


Sock innovation av Cookie A

Den här boken köpte jag för en tid se'n och stickade några strumpor ur, men så tröttnade jag och satte den i bokhyllan. Nu kom jag ihåg mönstret som skulle bli perfekt till garnet.
Så nu stickar jag Cauchy av Cookie A och njuter av mitt nya garn och den underbara färgen.

4 kommentarer:

Pixi sa...

JA verkligen en härlig färg till underbara nya sockar!!Kram=)

Garntrollet sa...

Det var verkligen en härlig färg. Ser ut att bli rena lyxstickningen!

Jo, du har nog rätt (din kommentar på min blogg). Problemet för mig, och det gäller allt jag gör, är att jag skjuter upp allting till sista minuten och då måste jag göra klart saker fort. Och då nöjer jag mig med halvdant resultat. Jag fick alltid höra i skolan att jag underpresterade och det ligger nog något i det. Jag har så svårt att göra saker helt perfekt (efter min bästa förmåga), det är så tråkigt att sitta och småpilla med detaljer :-)

Mia stickar sa...

Helt underbar färg, förstår att du längtade att börja sticka!

teresa sa...

Härlig färg!!
Å visst är det kul när böcker får "ligga till sig" o man ser helt andra saker i dem vid ett annat tillfälle?