lördag 31 juli 2010

Fjädervikt

Medan jag funderar på vad jag ska sticka nu passar jag på att blogga min fjäderlätta kofta.


Dillens blommor är så vackra. Fantastiska färger.


Perfekt nu när det har blivit lite svalare. Den är stickad i Malabrigo Lace, ett av mina absoluta favoritgarner. Ett ullgarn som garanterat inte kliar.


Alla kanter stickade i vanlig resår


Intressant erfarenhet att sticka en hel kofta i ett entrådigt spetsgarn. Den väger bara 120 gram, men är förvånansvärt varm.

Kornet är snart färdigt att skörda. Doftar så gott, nästan som honung. Lyssnar man, så viskar det i vinden. Ser ut som sammet när det böljar fram och tillbaka.

Jag valde att göra den så enkel som möjligt. Lika som mönstret på de flesta punkter. Gjorde dock framkanterna i resårstickning 1x1, i stället för slätstickning, eftersom jag inte ville att kanterna skulle rulla sej. Funderade ett slag på att göra en svängd nederkant med hjälp av förkortade varv.

Mönstret jag använt är Featherweight Cardigan av Hanna Fettig.

5 kommentarer:

Unknown sa...

Jakken er superfin.
Den sitter som et skudd på deg og du kler den veldig godt.:))

Garntrollet sa...

Den är jättefin och passar dig perfekt. Och vilka härliga sommarbilder.

Jag tycker att tunna garner är bäst, eftersom tjocka blir så väldigt varma, oavsett om det är sjalar eller koftor. Det värmer bra med tunt.

Mia stickar sa...

Jättefin kofta och den klär dig verkligen! Vilka härliga sommarbilder! Här fattas mycke på kornet som inte tröskas föränn i september. Får nog ta en bild på kornet när jag är ute och cyklar, det är grönt än!

stickresan sa...

Så snygg den är och vilken passform.

miastick sa...

Den är så fin på dig! Gjorde du den så kort som mönstret föreskrev? Jag sitter och stickar på min just nu och funderar på hur lång jag ska göra den. Undrar om en så kort kofta är användbar?