lördag 13 februari 2010

Olympiastickning


Nu har starten gått i ravelry's olympiastickning. Jag ska sticka vantar. Det här mönstret är det som gäller. Selbu peace&love.
Det är tydligen lite känsligt, det här med selbuvantar. Det finns entusiaster som tycker att man ska vara trogen de gamla mönstren och garnerna. Jag känner inte riktigt så och har valt att sticka i grått Drops Alpaca och Yllotylls blå Shetlandsull. Stickor 2,25 mm.


Jag satt inte uppe i natt och tittade på OS-invigningen och i ärlighetens namn kommer det nog inte att bli så mycket tv-tittande. Men sticka kan man ju göra ändå. Jag har lagt upp och stickat mudden - bilder kommer.

Trevlig Helg!

4 kommentarer:

miastick sa...

Vart har du hört att det är känsligt? Jag blir nyfiken! Själv är jag ju safe, stickar med superdupergenuint garn ;) Men det kommer jag inte att göra med alla mina selbuvantar.
Dina kommer att bli superfina! Men: Tycker du inte att det är svårt att sticka tvåfärgat med alpaca? Det skulle nog jag tycka, har aldrig provat iofs.

torirot sa...

Så hyggelig bilde - fullt av strikkeforventinger - og kanskje olympiske forventninger. Gleder meg til å se resultatet!

Susilull sa...

En annan är ju helt novis, har noll koll på detta med Selbu-vantar. Men kör du ditt eget race!
Själv har jag "festival-stickat" ikväll och gick över till bloggläsning lagom till att OS-sändningarna och skidskytten började...

The Willow Fairy sa...

Kan tänka mig att det finns olika läger - det brukar det alltid finnas när en teknik har gamla anor - och både bevarandet av gamla mönster och traditioner och nyskapande behövs för att en teknik ska överleva.