onsdag 10 februari 2010

Ett, tu, tre par sockar.

Ute snöar det igen och jag har snöat in på strumpstickning. Inte bara stickningen, jag försöker att analysera och förstå hur strumpan är gjord, för att kunna skapa egna. Men mer om det senare.

Här är de senaste i raden av färdiga sockor.


LänkDe här ser inte så kul ut på bilden, men jag är ganska nöjd med dem. De ligger i ett paket på posten på väg till en födelsedagsfirare.

Mönster
De heter Widdershins och finns som gratismönster på Knitty. Det finns två varianter av mönstret. Jag har stickat den ena som har flätor, men det finns även en slät variant. Ett bra mönster om man vill bekanta sej med strumpor stickade från tån och upp och göra en häl med korta varv.

Garn
Colinette Jitterbug i färgen Toscana. Ett favoritgarn att sticka med. Finns i jättefina färger.

Stickor
2,75 mm strumpstickor

Sedan kommer två par som jag stickat av restgarner, efter eget huvud.


Mina vårsockor i Cottonwool från Gepard och rester av Regia Design line och Fabel. Stickadestickor 2,5 mm.
Jag har stickat från tån och gjort en häl med förkortade varv här också. Avslutningskanter längst upp är tre varv resår 1 a 1 r, därefter 1 varv avigt, 1 varv rätt och sedan avmaskning.
Foten är slät och skaftet är i resår 2 a, 2 r.


Till sist ett par i ett okänt, garanterat gammalt, danskt strömpegarn. Stickade uppifrån, utan krusiduller. 2 x 2 resår på skaftet och ovansidan av foten gör att de sitter bra. Trivsamma strumpor i okonstlad randning.

5 kommentarer:

Tina sa...

Fina sockar!
Jag är också väldigt sugen på att sticka sockar igen. De med flätorna har jag också på kö att göra. Vill testa magicloop med det mönstret hoppas det är möjligt.

Rosenvante sa...

Fina. Nu är det ju verkligen läge för varma strumpor.

Sunna sa...

Såna där underbara sockar man aldrig kan ha för många av

teresa sa...

Oj sådan flit. "Mellansockorna" är härligast, riktiga energiknippen.

Anonym sa...

Superfina! Särskilt de första...Önskar att jag kunde sticka efter engelska mönster "suck" det finns ju så mycke mera att välja på då! Hälsningar fr en som nyss drabbas av "stickbacillen"