måndag 16 november 2009

Som en vacker björkstam

Jag hade absolut inte tänkt sticka flera sockar före jul, annat än julklappsraggsockar då möjligen. Men så dök det här mönstret upp som månadens mysteriesock i Ravelrygruppen SKA, och det var bara omöjligt att inte börja på dem. Jag letade i garnhyllan, för något nytt garn var det inte tal om. Någon måtta får det lov att vara. Hittade ett ljusbrunt garn från Opal och ett blå-svart-vitt-brunt-melerat Fabel.Mönstret heter Miss Marple, och finns att ladda ner gratis på Ravelry. Tekniken kallas 'mosaic knitting' på engelska och går ut på att man stickar med en färg i taget och mönstret bildas genom att man lyfter maskor från föregående varv. Jag tycker att det är roligt att lära mej något nytt, och detta är nytt för mej, även om jag sett andra använda den.

Tack så väldigt jättemycket för alla snälla kommentarer till föregående inlägg om Ishbel. Det är så roligt att ni läser och kommenterar!

2 kommentarer:

teresa sa...

Håller med om att det är kul att utvecklas som stickerska. Det här blir ju jättevackert, fint m nyanserna i det ena garnet mot det enfärgade.

Sunna sa...

Det mönstret såg jättekul ut så det sparar jag, tack för tipset